perjantai 2. joulukuuta 2016

Altinkum ja Ilica

Cesmessä ollessa käytiin Eevin kanssa kokeilemassa kahta meille suositeltua rantaa. Cesmen alueilta rantoja löytyy vaikka millä mitalla, mutta sesongin ulkopuolella matkaillessa bussien löytäminen pienemmille rannoille ois voinu käydä työlääks. Niinpä päätettiin mennä helpoimman kautta ja mennä vaan niille mitä meidän hotellin omistaja meille eniten suositteli. Niinkun aiemmin kerroin Cesmessä tuuli ja tuulee jatkuvasti, kannattaa aina tsekata ennen rannalle lähtöä mistä päin tuulee ja missä on näin ollen pienimmät/isoimmat aallot ja kovin tuuli.

Altinkum
Altinkum ranta sijaitsee Cesmen eteläpuolella, n. 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Sesongin aikaan minibusseja kulkee Cesmestä Altinkumin suuntaan tiheämpään tahtiin, sesongin ulkopuolella tunnin välein mutta Altinkumin ollessa viimeinen pysäkki minibussi ajaa sinne vain jos kyydissä on matkustajia. Näin ollen Altinkumista pois päästäksemme bussikuski antoi meille puhelinnumeronsa ja kun haluttiin lähteä Altinkumista takaisin Cesmeen tuli meidän soittaa bussikuskille ja pyytää joku hakemaan meidät sieltä pois. Käytiin rannalla kahtena päivänä, ensimmäisenä päivänä meidän lisäksi rannalla oli yksi perhe ja yksi pariskunta, toisena päivänä rannalla ei ollut meidän lisäksi ketään muuta. Me taidettiin Eevin kanssa molemmat tykätä Altinkumista enemmän kuin Ilicasta. Rannan hiekka oli nimensä mukaisesti kauniin kultaista ja ihanan pehmeää ja tasaista, vedessäkään ei tarvinnut pelätä kompastuvansa kiviin mikä oli suuri plussa. Altinkumissa vesi on pitkän matkaa tosi matalaa ja sen vuoksi voisinkin suositella tätä rantaa erityisesti lapsien kanssa matkustaville.
Ilica
Ilica ranta sijaitsee noin 3 kilometrin päässä Alacatista, Cesmestä matkaa kertyy reilut kahdeksan kilometriä. Minibussilla pääsee kätevästi ihan rannan läheisyyteen ja toisin kuin Altinkum rannalta on Ilicasta poispääsy hieman helpompaa, Alacatista tulevat minibussit kun menevät automaattisesti Ilican läheltä Cesmeen päin. Ilica on ilmeisesti Cesmen rannoista tuulisin ja se onkin surffareiden suosiossa, enkä ihmettele! Aallot oli aika mahtavan kokoiset ja ihan tajuttoman voimakkaat. Ilica saa multa kuitenkin vähän miinusta joiltain osin kivikkoisesta pohjastaan. Joissain kohtiin pohja oli tosi tasainen, mutta aina välillä tuli joku kivikertymä vastaan ja kuumottelin aina milloin rämähdän jotain kiveä päin. Ilica on kuitenkin hyvällä paikalla palvelujen läheisyydessä, toisin kuin Altinkum jonka ympäriltä ei marketteja tai ravintoloita löytynyt.
Kaiken kaikkiaan meidän piti Eevin kanssa nähdä monta muutakin rantaa, mutta kahdella rannalla kolmena päivänä käyminen oli ihan riittävästi, kerkesi nähdä ja tehdä muutakin. Suosittelen lämpimästi molempia rantoja riippuen omista mieltymyksistä, Ilica on vesiurheilijoille ja Alacatissa oleileville varmasti kivempi ja helpompi vaihtoehto ja Altinkum taas ehkä perheiden ja enempi rauhaa rakastavien vaihtoehto. Mä ite liputan Altinkumin puolesta, se oli mun mielestä tosi kaunis ranta!

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat, onhan se mieletönta etta voi marraskuussa menna viela rannalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Näin on, vaikka vähän viileetä olikin mut eihän se suomalaisia kauheesti haittaa, huonomminkin vois olla! :-D

   Poista
 2. Kauniit kuvat!! Onko Altınkum vaan yhden tietyn rannan vaan alueen nimi? Luulin jälkimmäistä mutta olinko väärässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mä en itseasiassa oo varma, luulin aiemmin että se on vaan ton rannan nimi mutta nyt kun kysyit niin en kyllä mee vannomaan! Ennen Altinkum rantaa oli Pirlanta plaj ja ennen sitä Ciftlik Köyü, mutta tuolla Altinkum rannan suunnilla ei kyllä ollut paljon mitään muuta kun ranta ja taloja.

   Poista