torstai 17. marraskuuta 2016

Kaksi kuukautta Adanaa

Musta tuntuu edes hurjalta ajatella, että oon ollut Adanassa kohta jo kaksi kuukautta. Ihan älytöntä! Aika tuntuu juoksevan hurjaa vauhtia eteenpäin ja välillä vieläkin tuntuu etten saa päivistä kiinni. Välillä viikkojen kuluminen vähän ahistaakin, koska mua jännittää kauheesti oleskeluluvan hakeminen. En voi olla ajattelematta että mitä jos sitä ei mulle myönnetäkään, tai joidenkin papereiden kanssa tulee ongelmia. Oon kuitenkin aika loppusuoralla kaiken paperihomman kanssa ja ensviikolla mun pitäs jo pystyy laittaa oleskelulupahakemukset menemään. Jännittävää. Toivottavasti kaikki menee hyvin.


Päivät kuluu lähinnä koulujuttuja tehden, kavereita nähden ja urheillen. Ihan tavallisesti siis. Kouluhommia on ollut enemmän viime viikkoina meidän aihealueiden vaikeutuessa ja näin etänä opiskellen on oikeesti panostettava enemmän kun tavallisesti amiksen penkillä istuen. Tehtäviä on tietty enemmän, mutta myös niiden tekemiseen menee aikaa kun niitä pitää yksin pohtia ja miettiä sen sijaan että voisi vaan ongelman eteen tullessa kysyä vieruskaverilta tai opettajalta. Onneks meillä on kuitenkin ihan huippu kolmen tytön ryhmä jonka kesken pohditaan koulujuttuja toisinaan yhdessä. Jännät paikat on kuitenkin edessä, nimittäin työharjottelu! Mä tuun tekemään kuuden viikon pitusen työharjottelun, mutta missä, on vielä suuri mysteeri. Toivoin tietenkin voivani tehdä harjottelun Adanassa, mutta koska työharjoittelupaikan tulee olla suomenkielinen sain haudata mun haaveet aika nopeasti. Vaihtoehtoina on siis lähinnä harkkapaikan löytäminen Turkin etelärannikolta tai paluu Suomeen 1,5 kuukaudeksi. Tällä hetkellä oon aika vahvasti etelärannikon kannalla, mutta saa nähdä kuin käy :-)


Koulujuttujen lisäksi oon hengaillut aina välillä Atoderilla, on ollut kiva huomata että voi vieläkin olla avuksi. Lähinnä oon kyllä autellut uusien vaparien kanssa, ollut tulkkina (XD tästäki on saatu hyvät läpät ku yritin selittää Alille tyttöjen tarvitsevan kotiin raastinraudan ja keittokauhan, oli hienot elekielen selitykset. Mut opinpahan ite samalla mikä se raastinrauta ja keittokauha on turkiksi haha) ja ollut välittämässä informaatiota Alin ja tyttöjen välillä. Joulukuun alussa meille on tarkoitus tulla yksi uusi vapari lisää, espanjalainen tyttö, joka ei puhu sanaakaan englantia eikä turkkia. Jännittävää :-D Lauantaina oon menossa Atoderin matkassa eräjormailemaan Adanan ulkopuolelle kun mennään luontoretkeilemään Varda sillan luokse. Oon halunnut käydä siellä jo kauan, mutta koska sinne mennäkseen tarvii auton, en yllättäenkään oo vielä sinne päässyt.
 


Ennen Adanaan tuloa olin vähän jännittänyt millasta mun sosiaalinen elämä täällä tulis olemaan. Mulla on täällä paljon tuttuja ja kavereita, mutta ei enää sellasta samanlaista tiivistä porukkaa missä reilu vuosi sitten hengailin. Tiesin, etten tulis täällä olemaan forever alone -yksinäinen, mutta vähän jännitti kuitenkin löytäisinkö yhtään uusia kavereita, moni vanha kaveri kun on muuttanut yliopiston päätyttyä takaisin kotikaupunkeihinsa. Lisäks vähän ahdisti se mistä oon täälläkin aiemmin puhunut, mitä jos löydänkin vaan sellasia ihmisiä ketkä haluu hyötyy musta tai olla vaan siks kaveri koska oon ulkomaalainen. Viimeks eilen kun kuulin erään paikallisen suusta, että mun on varmaan helppo löytää kavereita Adanasta koska oon ulkomaalainen ja vielä tyttö ???. Mua alko vituttaa ihan suunnattomasti ja purin tätä asiaa kavereiden kanssa eilisen illan, nyt ei ärsytä enää niin paljoo haha. Mun pelot ja jännitykset on osottautuneet kuitenkin onneksi turhiksi. On mm. supereimmat kämppikset, joiden kanssa kuluu aika kotona lepposasti, vietän yhä aikaa Hakanin ja sen kämppisten kanssa, nään puolalaisia tyttöjä useemman kerran viikossa ja viimeviikonloppuisissa kotibileissä tutustuin mitä mahtavimpiin tyyppeihin joita oon nähnyt pitkin viikkoa. Huomenna on mun 22 vee synttärit (ikäkriisi, hehheh) ja ootan jo innolla huomista iltaa kun saan mun monet kaverit yhtä aikaa paikalle, kun mennään Alti bucuk kahvilaan synttäridrinkeille.Ensiviikon lopulla mä lähden Istanbuliin kolmeksi yöksi, enkä malttais odottaa. Istanbul on mun yks lempparikaupungeista Turkissa ja on aina yhtä kiva päästä sinne seikkailemaan. Eniten tältä reissulta odotan kuitenkin kaverien tapaamista, suunnitelmissa ois nähdä ainakin mun ihan ihkaensimmäistä turkkilaista kaveria Kaderia ja tytön perhettä, sekä mun yhtä parhaimmista tyttökavereista, Deryaa ja Deryan poikaystävää, Hakanin vanhaa kämppistä, Kaania. Samana viikonloppuna myös puolalaiset tytöt tulee olemaan Istanbulissa, joten varmasti treffataan tyttöjenkin kanssa. Ootan myös sitä, että pääsen käyttämään mun talvitakkia!! Mä en viittinyt raahata mun paksua talvitakkia Suomesta tänne koska Adanassa talvitakin käyttö tulee olemaan aika vähäistä. Iltasin on voinut hyvin painella menemään vielä farkkutakki päällä, mutta varmaan enskuussa saan jo käpertyä mun ihanaan lämpöseen takkiin minkä ostin täältä pari viikkoa sitten H&M:stä. Adanaan oli kesän aikana tullut H&M ja hyvä etten itkua vääntänyt kun kuulin sen olemassaolosta. Saati sillon kun näin ne tutut punaset kirjaimet Optimumin viimeisessä nurkassa. Saati sit kun tajusin että Adanan H&M on varmaan isompi ja parempi kun ykskään edes Helsingin putiikeista. Tai siltä se ainakin tuntuu, kertakaan en oo sieltä meinaan tyhjin käsin päässyt ulos hehh heh..


Nyt mä lähden kuitenkin pankkiin hommaamaan itelleni nettipankkitunnukset ja sen jälkeen Dagliogluun, en oo nimittäin ainoo joka painii oleskelulupahakemusten kanssa vaan puolalaisilla on samat touhut siellä käsillä. Kivat torstait ja jo hyvää vauhtia alkavat viikonloput kaikille! :-)

2 kommenttia:

 1. Selailin sun blogia ja sain aika erilaisen kuvan Turkista mitä mulla on aiemmin ollu :) Ite oon käyny vaan tuolla turistimekassa Alanyassa, ja niin sen reissun kuin kaikkien uutistenkin perusteella Turkki ei oo koskaan ollu kauheen kiehtova paikka mulle. Nyt vaihdossa ollessani oon tutustunu kuitenkin pariin Istanbulista kotoisin olevaan tyttöön, ja heidän tarinat Turkista on muuttanu mun käsitystä ja tää blogi kyllä vahvisti sitä vielä positiivisempaan suuntaan. Kiva välillä tällasiakin yllätyksiä!

  http://laura-linnea.blogspot.de/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kommentti! Turkki on kyllä niin uskomattoman monipuolinen maa ettei sitä oikeen itekään aina pysty uskomaan. Alanya on kyllä ihan kiva paikka sellaselle kunnon löhölomalle, mutta pidemmän päälle ainakin omasta mielestäni kaikkein kiinnostavimmat jutut löytyy muualta :-)

   Poista