keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Melkein kuin uusi vuosi

Syksy on aina ollut vähän sellanen toinen uusi vuosi monelle, myös mulle. Tämäkään syksy ei tee poikkeusta ja oon tässä kerennyt vähän pohtia mitä kaikkea mä haluaisin muuttaa tai tehdä toisin nyt kun eteen aukeaa taas tavallaan uusi alku. Näitä ideoita on putkahdellut mun päähän pitkin loppukesää ja oon aika innoissani tästä mun listasta ja "uudesta alusta". Vähän joitain juttuja oon alotellut jo Suomen päässä, mutta siitä syystä että lista on vähän niinkuin tehty Turkkia silmällä pitäen alkaa mun uudet kuviot rullaamaan vasta sitten siellä. Toivottavasti. Oon nimittäin mestari alottamaan ja innostumaan kaikesta uudesta, mut ihan yhtä taitava myös kyllästymään joihinkin päähänpistoihin. Sikspä nää on ehkä ihan hyvä laittaa julkiseksi asti.

Keskity koulunkäyntiin
No tää nyt on aika selkee ja helpostikin toteutettavissa. Kouluhommat on lähteny jo pyörimään omaan tahtiinsa ja on ollu tosi mielenkiintosta opiskella ei niin kauheen perinteiseen tyyliin. Näin opintojen alussa on paljon kaikkee sellasta mikä on mulle tuttua juttua jo matkailualalta mutta mitä pidemmälle mennään sitä enemmän tulee ihan uutta ja mielenkiintosempaa asiaa.

Matkusta lisää
Tää ei mitä luultavimmin tuu tekemään tiukkaa, ensimmäiset reissut Turkin sisällä on jo varattu Cesmeen lokakuun lopulle ja Cesmen lomaa edeltävän syyslomaviikon suunnittelin pyhittäväni parille kaupungille keski-Turkissa. Oon päässyt matkustamaan Turkissa ihan kivasti, mutta valtavassa maassa on vielä niiiin kauheen paljon nähtävää ja koettavaa. Pohjois-Turkkiin on päästävä pian, samoin jännittävät idän kaupungit on kutsuneet mua jo vaikka kuinka kauan. Naapurimaista puhumattakaan?

Liikuntaa, liikuntaa, liikuntaa
Mä olin joskus muutama vuosi sitten kova juoksulenkkeilemään kunnes mun jalat sano ittensä irti eikä niistä oikein kukaan löytänyt mitään vikaa. Lenkkeily jäi ja musta tuli täys laiskamato. Nyt oon taas löytäny kevyemmän lenkkeilyn ilon ja ennen tätä mun melkeen jo ohi mennyttä flunssaa kävinkin lenkkeilemässä suurella ilolla. Turkissa aion lenkkeilyn jatkamisen lisäks liittyä salille (XD joo miettikää, minä) vaikken mikään mieletön salipantteri ookkaan. Oon kuitenkin innostunu kaiken maailman ryhmätunneista ja ootan jo että pääsen koittamaan mikä niistä ois se mun juttu.

Vähemmän somea, enemmän kirjoja
Oon ollut joskus ihan hullu lukemaan kirjoja. Ala- ja yläasteella monesti kiirehdin äkkiä koulusta kotiin, että pääsisin jatkamaan kesken jäänyttä kirjaa. Luin aamulla, koulun jälkeen ja vielä illallakin ennen nukkumaanmenoa. Lempparikirjat oon lukenut monesti uudestaankin. Mut sitten tuli älypuhelimet ja lukeminen herpaantu aina kun puhelin piippasi. Ja vaikkei ois piipannutkaan, niin näyttöä tuli tuijotettua jatkuvasti. Ärsyttävää! Nykyään käytän oikeestaan vaan enää instagramia ja snapchatia, mun pikkuveljienkin mukaan facebook on nykyään jo vähän nolo haha. Nolosta en tiiä, mutta siellä pidän yhteyttä moniin kavereihin vaikka en siellä kummempia päivittelekään tai muiden kirjotuksia seuraa sen aktiivisemmin. Mut eniveis, lupaan siis ainakin yrittää karsia puhelimen tuijottamista ja instagramin ja snapchatin venkslaamista joka toinen minuutti. Ja ainakin pyrin siihen, että sen hetken ennen nukkumaan menoa rauhoittuisin mielummin lukemaan kirjaa kuin selaamaan puhelinta.

Video- ja valokuvaajana kehittyminen
On ehkä suuri synti kutsuu itseään video- tai valokuvaajaks, mutta tajuutte ehkä pointin. Tykkään ottaa kuvia ja viime vuosina oon löytänyt myös videokuvaamisen ilon. Ostin kesällä uuden kameran, mutta se on ollut täällä Suomessa ihan todella vähällä käytöllä. Tän lisäks tunnustan olevani automaattikuvaaja, koska aukot ja valotukset on mulle ihan hepreaa enkä oo ikinä jaksanu niitä miettiä sen kummemmin. Nyt ois ehkä siis aika ottaa itteään niskasta kiinni ja opetella käyttämään tota kuvausvärkkiä ihan kunnolla.

Lisää kieliä
Muutaman viime vuoden oon surkutellut omaa yläasteaikaista välinpitämättömyyttä ruotsin kieltä kohtaan ja nyt oon päättänyt lopettaa surkuttelun ja omatoimisesti palautella ihanan kamalan ruotsin kielen takaisin mieleen. Ruotsin kielen lisäksi haluaisin kovasti saada turkin kieleni kondikseen, koska tällä hetkellä mun osaaminen on yks sekamelska. Osaan juttuja sieltä, täältä ja tuolta, mutta sellanen järjestelmällinen oppiminen on jäänyt multa välistä. Haluisin siis kovasti täytellä kielen puuttuvia aukkoja ja tottakai oppia lisää kielioppia, sanoja ja sanontoja. Siinä vaiheessa kun oon saanut ruotsin kielen elvytettyä itselleni riittävälle tasolle haluaisin jatkaa venäjän kielen opiskelua. Mun onnekseni Karina on ihan innoissaan asiasta ja onkin luvannut auttaa mua sen kanssa, jee!

Sosialisoidu
Mulla on jo ihan kiva pohja ja omat pienet verkostoni Adanassa; on Perhe, Atoder, kaverit ja tutut. Vaikka se hassulta tuntuukin, mulla on enemmän ihmisiä siellä kuin Lohjalla kenen kanssa oon yhteyksissä ja sosialisoin. Oon ihan tyytyväinen mun sosiaaliseen elämään Adanassa, mutta oon päättänyt olla tällä kertaa taas vähän enemmän rohkeempi, vähän enemmän sosiaalisempi ja lähtee enemmän mukaan erilaisiin tapahtumiin ja kekkereihin. Facebookissa on esimerkiksi Adanassa asuville ulkkiksille oma ryhmänsä ja nyt ajattelin lähtee heidänkin järkkäämiin juttuihin mukaan mitä en viimeksi siellä ollessa tehnyt.

Huhh, siinä tais olla jo ihan sopivasti tavotteita tulevalle syksylle, kiva nähdä sit myöhemmin miten paljon oon saanut oikeesti aikaan tän listan avulla.. :-D Nyt mä painun unille koska aamulla on suht aikanen herätys, huomenna (tai no tänään) on mun viiminen kokonainen ja tehtävien täyteinen päivä Suomessa, koska torstai aamuna on lähtö lentokentälle. En oo vielä alkanut pakkaamaan, hehheh, mutta onneks se ei tuu olemaan kun hetken hujaus kun oon saanut kaikki mun vaatteet tungettua laukkuihin. Mä varmaan palaan vielä torstaina jo näköjään perinteeks muodostuneen lentokenttäpäivityksen kanssa, mut nyt, kivaa keskiviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Eikä en jaksa uskoo että oot jo huomenna matkalla kohti Adanaa! <3 Jännittää jo valmiiks sun puolesta, mullakin on täks vuodeks itse asiassa paljon vastaavanlaisia tavotteita kun sulla, mm. opiskelu, urheilu yms., mutta mulla on aina ollu helpompaa alottaa "alusta" jossain muualla kun täällä kotipaikkakunnalla, esimerkiks sinä vuonna kun olin Istanbulissa onnistuin urheilemaan säännöllisesti koska sisällytin sen alusta alkaen elämään siellä ja jotenkin siitä tuli itsestäänselvyys että Istanbul=urheillaan. Kun taas täällä Tampereella olen tottunut liikkumattomuuteen niin voi olla hankala oppia pois siitä.. Mutta enivei, mää jo odottelen täällä innolla sulta ensimmäisiä postauksia Adanasta, uskon että sulla tulee oleen ihan huippu vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei oot ihana <3 kohta onneksi jo nähään jee!! Siis mä luotan kans tohon uuden paikan voimaan! :-D tollaset uudet rutiinit on nii paljon helpompi alottaa jossain muualla tai siis uudessa paikassa ja jatkaa siitä. Kovasti mun piti Saksan jälkeen Lohjallakin tehä vaikka ja mitä, no en tehny haha. Hyvä kuulla siis et toi on toiminut sulla, ehkä se sit toimii mullakin! :-D

   Poista
 2. Hyviä juttuja oot listannut! Mulla itellä erityisesti tuntuu aina olevan ajankohtainen tuo vähemmän somea, enemmän kirjoja. Suomessa aloin lukeen yhtä hyvää kirjaa, ja monesti odotin, milloin kerkeän jatkaan sitä (vaikka silti monesti some meni edelle). Ja sit tuli aika, jolloin harkan tehtävät oli pakko saada tehtyä, niin lukeminen jäi. Täällä Turkissa aikaa on ollut enemmän, niin luin sen kirjan nopeasti loppuun. Onneksi ystävä suositteli yhtä toista kirjaa, niin lainasin sen mukaan matkalle, ja siinäkin oon jo päässyt yli puolen välin. Täällä aikaa on siis riittänyt sekä someen että lukemiseen, mutta toivottavasti sais Suomessa pidettyä ton lukemisenkin osana arkea. Ja voi tuo ruotsin kieli! Se on kans vähän sellanen ikuisuusjuttu. Kesällä vähän jouduin sitä muistelemaan harjoittelun takia, mut oiski hyvä paneutua siihen oikein kirjojen kanssa! Turkin kielenkin kanssa tulee ajoittain sellanen fiilis, et haluaisin osata enemmän. Motivaatiota ei vaan aina tahdo olla... :D Kiva päästä sit kuulemaan, millasiin juttuihin meet mukaan Adanassa, matkoista ja tietenkin ihan siitä perusarjesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nähdä että on samaistujia ;) mä yritin vähän lukee lennolla kirjaa mutta huomasin koko ajan ajatuksien karkailevan johonkin muualle vaikka nettiä ei ookkaan saatavilla. Ehkä tohonkin voi oppia takaisin ja harjoitella sitä keskittymiskykyä :) Kielet ja niiden opiskelu on aina siitä hyviä, kun niitä voi tehdä melkein missä vaan millon vaan ja edetä ihan omaan tahtiin! :)

   Poista