torstai 4. elokuuta 2016

Kotka on kaikkein kaunein

Viime viikonloppu oli viimein se, jolloin pääsin taas ihanista ihanimpaan Kotkaan. Viime kerrasta olikin jo aikaa melkein puoli vuotta! Kotka on kiistatta mun lempikaupunki koko Suomessa, ei vaan oo Kotkaa voittanutta. Mun suvun toinen puolisko on sieltä, joten aikaa tuolla kaakon kulmassa on tullut vietettyä pienestä pitäen. Viisi vuotta (omg, viisi!!) sitten tein yhden mun elämän parhaista päätöksistä ja muutin Kotkaan ammattikoulun perässä. Koulu tosin löyty Haminan puolelta, mutta koti oli lapsuudesta tutuilla kulmilla meren vierellä Suulisniemen huudeilla. Kaksi vuotta kolmesta asuin ikiomassa kotikolossani ja viimeisen vuoden kummitätini hellässä huomassa haha. Lapsuuden kesiä ja lomia tuli vietettyä juurikin tädin luona ja parasta onkin täti joka on samalla täti, varaäiti ja kaveri. Monet luulee meitä myös sisaruksiksi, eikä oo yks tai kaks kertaa kun joku on sekottanu meidät toisiimme. Esim. pari vuotta sitten Hennan nelikymppisillä mua tultiin onnittelemaan synttäreiden johdosta.. 

Pitkien työputkien ja kaiken häslingin jälkeen oli rentouttavaa päästä Suulisniemeen missä on lähellä meri ja metsä ja ainoat äänet lähti lähellä kirkuvista lokeista ja naapurin ruohonleikkurista. Heti ensimmäisenä kotiin päästyä lähdettiin uimaan Äijäkkään, vesi oli niin kylmää mut uskaltauduttiin silti! Aika usein päivät Hennalla menee vaan lötköillessä ja rentoillessa mut tällä kertaa halusin vähän tehdäkin jotain ja torstaina lähdettiin käymään Kotkansaarella Katariinan meripuistossa diipailemassa ja nauttimassa ihanasta säästä. Käytiin myös moikkailemassa lähes kesyjä metsän eläimiä, vitsi miten hauska tunne kun linnut lentää kädelle ja vaan hengailee siinä. Koitettiin bongata oraviakin, mutta ei nähty yhtään. Ehkä sit ensikerralla. Lounaalle päätettiin lähteä Vaakkuun eli Varissaareen, mihin meiän on pitäny mennä joka kesä. Edestakainen venematka Vaakkuun oli jo kokemus itessään, niin kiva et tollasia on mahdollista tehdä ja päästä käymään saaressa vaikkei omaa venettä omistaisikaan. Mua semisti harmittaa ettei Lohjalla oo mitään tollasia hienouksia vaikka meilläkin on isot vesistöt täällä.Perjantai ja varsinkin lauantai oli pyhitetty täysin Meripäiville, piiloviineille, naapureiden kanssa hengailemiselle, kavereiden näkemiselle, pussikaljoille, grilliruoalle, Isopuistolle, markkinoilla pyörimiselle ja tivoliinkin oli pakko päästä (pyörivät tuolit humalassa on oikeesti hyvä idea). Odotin lauantain esiintyjiä Paperi Teetä ja Antti Tuiskua kuin kuuta nousevaa ja pettymys oli suuuuri kun Ana Tuden tilalle tulikin Jukka Poika, nyyh. Onneks Papru T oli just niin paras kun ootinkin ja vähän ehkä vielä parempikin ja olin koko loppuillan vaan onnellinen. Koska Paperi T. Illan viimeisen esiintyjän aikana teki mieli ehkä vähän itkee koska myötähäpee mut on Cheekilläki hei yks hyvä biisu! Harmi vaan et just sitä ei esitetty haha mut ilo oli sitäkin suurempi kun koko shaibe loppu ja lähettiin syömään muikkuja puoleen hintaan. Sunnuntai menikin mukavasti Netflixiä tuijotellen ja FatBoyn päällä nukkuen maha täynnä pitsaa ennen bussimatkoja takaisin Lohjalle.Maanantaina oli oikeesti kiva mennä takasin töihin, fiilis oli levännyt ja energinen vaikka viikonloppu menikin Meripäiville pomppien. Siitä tietää et viikonloppu on ollu onnistunut! Kivat jutut ei suinkaan oo loppunu siihen, koska tänään iltapäivästä saan luokseni pienen palan Adanaa, ihana rakas vapariajan mentorini Zeynep tulee Lohjalle kyläilemään! En voi edes kuvitella miten hassua ja outoa tulee olemaan nähdä Zeynep Suomessa, mun kotikaupungissa, täällä, mun kanssa! Ihanaaa 

ps. julkasin hetki sitten postauksen parin viikon takaiselta Tallinnan reissulta, lukekaas sekin jos jutut etelänaapurista kiinnostaa :)

4 kommenttia:

 1. Hei ihanaa et joku Adanasta pääsee kyläilemään! Se on aina ihan hirveen outoo nähdä joku turkkilainen täällä Suomessa siinä ympäristössä missä on itse kasvanut, mulle kävi sama homma kun viime jouluna serkut tuli käymään. Epätodellista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Oon ihan innoissani, kohta nähään hehee. Tuntuu ihan epätodelliselta, ei ois kyllä pari vuotta sitten kun tutustuttiin niin tullut mieleen että vielä joskus nähtäis Lohjalla XD.. Aina niin kivaa saada kyläilijöitä!

   Poista
 2. Minusta kai tuntui vähän samalle, kun peshteralaiset saapuivat tänne mansikoita poimimaan. Ja Kotka on ihana. Jos asuu Suomessa, niin sitten kyllä ehdottomasti täällä:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Kotkan kauneuden lisäksi siellä on sellainen oma tunnelmansa, mikä on kyllä ihan omaa luokkaansa! :) oli hauskaa päästä näyttämään omaa kotikapunkia ulkomaalaiselle, Adanaan verrattuna onhan tää kuitenkin ihan erilainen paikka. Kunpa vieraita saisi useammin!

   Poista