tiistai 5. heinäkuuta 2016

Paluu kesäpaikkaan

Loma on enää pelkkä muisto vaan kun töissä on taas vietetty hetki jos toinenkin, mut näin postauksia kirjottaessa on taas jees palata niihin fiiliksiin. Otin siis suorat lennot Helsingistä Izmiriin mistä tarkotuksena oli bussilla seikkailla Marmariksen kautta Icmeleriin, just niinkun viimekin reissulla. Kaikki meni tosi kätevästi heti lentokentältä lähtiessä, Izmirin lentokentän tuloaulan ulko-ovien edessä seiso Havas-busseja joista ainakin yhdellä pääsi kätevästi suoraan bussiasemalle. Saman reissun ois saanu tehtyä muutamaa liiraa halvemmalla tavallisillakin busseilla, mut Havas-bussikin oli ihan mukava vaihtoehto. Bussiasemalta ostin lipun Marmarikseen ja niin reissu taas jatku. Tuntu hassulta olla taas samalla reitillä kun paria kuukautta aikasemmin! 


Oli tosi kiva nähdä Icmeler ja Marmaris nyt kesällä, varsinkin Icmelerissä meno oli ihan eri kun paria kuukautta aiemmin. Kaikki kaupat, liikkeet ja ravintolat oli auki toisin kuin huhtikuun alussa, turistit oli löytäneet tiensä kylään ja ranta oli saanut aurinkotuolinsa ja auringonottajansa. En ollut aiemmin osannut yhdistää Icmeleriä niin brittien suosimaksi mitä se on, vaikka paljon bongattiinkin myös pohjoismaalaisia, myös joitain suomalaisia! Noi alueet tuntuu olevan myös paikallisten suosimia lomakohteita, sen verran paljon myös turkkilaisia lomanviettäjiä tuntu olevan liikkeellä. Ainoot hetkellisesti ärsytysmittaria nostaneet jutut oli sesonkiajan mukanaan tuomat jutut kuten jotkut överisti yli-innokkaat retkikauppiaat ja ällöttävät tietyn ravintolan sisäänheittäjät. 99% sisäänheittäjistä ja muista kauppiaista oli mukavia, asiallisia ja hyväkäytöksisiä meikäläisiä kohtaan, mut valitettavasti aina on se pieni porukka jotka ei vaan osaa käyttäytyä.

Tolla viikolla oli ihan järkyt helteet, lämpöasteet varjossa pyöri neljänkympin lähettyvillä, auringossa mittarit huiteli reilusti viidenkympin yläpuolella. Sattuneesta syystä makoiltiin yhtä päivää lukuunottamatta joka päivä ainakin muutama tunti rannalla ja viilenneltiin itteämme meressä. Kehitettiin itellemme myös tekemistä pelkän makoilun lisäks, pelattiin tosi onnistuneesti (not XD) palloa vedessä ja leikittiin söpön rannalla olleen koiran kanssa, vietiin se suihkuun ja kaikkee kun se oli niin hiekkanen. Ollaan Miitun kanssa onneks aika samanlaisia mitä tulee tohon rannalla lorvimiseen, kumpikaan ei jaksa makoilla siellä koko päivää vaan jossain vaiheessa tulee raja vastaan. Yhtenä päivänä oltiin molemmat aamulla sitä mieltä ettei silloin makoilla ollenkaan, rantaelämä alko jo vähän tökkimään. Kerättiin ittemme ja rohkeesti päätettiin jättää viilentävät uiskentelut meressä seuraavalle päivälle ja lähdettiin Marmarikseen pyörimään, siitä tosin erikseen vielä postaus tulossa.

Iltaa kohden lämpötilat alko onneks joka ilta vähän ees rauhottumaan eikä tarvinnu kärvistellä kuumuudessa ihan 24/7. Päiväisten auringossa makaamisen ja sen jälkeen yleensä otettujen pikku päikkäreiden tai välikuolemien jälkeen laitettiin ittemme taas ihmisten näkösiks ja ulostauduttiin kiertelemään kylillä kamerat kourassa, moikkailemaan tuttuja tai muuten vaan hengailemaan. Yhtenä iltana käveleskeltiin kylän keskustaan Icmelerin vanhan osan kautta ja se oli niin söpö pieni alue vanhoine taloineen ja eläimineen. Miettikää, törmättiin siellä kanojen ja kissojen lisäks myös lehmään haha. Onhan näitä eri eläimiä tullu Adanassakin bongattua vaikka mistä, kanoja bussissa ja vasikka auton lavalla, mutta oli niin hauskaa bongata lehmä keskeltä lomakylää.


Viikko meni lopulta ohi ihan älyttömän äkkiä, yhtäkkiä olikin jo keskiviikko ja Suomeen lähdön aika. Paluumatka takaisin Suomeen oli vähän pidempi kun tulomatka, mun piti lähteä Icmeleristä hyvissä ajoin jo illalla jotta kerkesin aamulla Izmiristä lähtevälle lennolleni. Vähän jännitti miten selviytyisin Izmirin bussiasemalta lentokentälle keskellä yötä, mutta onneks sillonkin kulkee näiden välillä pari bussia. Fiilikset oli semihaikeet, kun lentokone nousi ilmaan ihanan auringonnousun aikaan kohti Suomea. Pieni viikon loma hyvässä seurassa teki kyllä niin hyvää ihanassa Turkissa, toivotaan että jo muutaman kuukauden päästä oisin taas niillä huudeilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti