tiistai 7. kesäkuuta 2016

Yksi kauneimmista?

Matka jatkui Kayaköystä kohti Ölüdeniziä. Paikka on monelle varmasti tuttu eri nettisivujen kautta vaikka paikan nimi itsessään ei soittaisi kelloja; kuvia Ölüdenizistä tunnutaan käytettävän monesti markkinoimaan Turkkia, eikä suotta! Ölüdenizin rantaa on nimittäin kuvailtu monesti yhdeksi Turkin kauneimmista rannoista, enkä kyllä voi väittää vastaan vaikken tätä ihan täysin allekirjoitakaan. Kaunishan tuo ranta oli kun mikä, rauhallinen paikka yhdistettynä veden upeisiin väreihin ja vuoret siinä vielä ympärillä suojelemassa koko komeutta.

Oman visiittini aikaan elettiin huhtikuun alkua, mikä tarkoittaa usein vielä vähän epävakaita säitä vaikka mun reissulle upeat säät osukin, eikä näin ollen rannalla muita turisteja näkynyt kun muutama. Ei turistiryntäystä, ei koko rantaa peittäviä muovisia aurinkotuoleja, eikä muita sesongin mukanaan tuomia ilmiöitä. Pystyin melkein kuvittelemaan miltä paikka on näyttänyt silloin kun sitä ei ollut kukaan vielä löytänyt.

Ölüdenizin kylä itessään on aikamoinen brittihelvetti, olin kuvitellut paikan olevan luokkaa yksi marketti ja pari pientä perhehotellia, mutta olin armottoman väärässä. Jokatoisen ravintolan tai puljun nimi oli jotain Londoniin tai Big Beniin liittyvää, ja brittien lippuun törmäsi kaikkialla. Ja vaikka oon itekin tällanen semiperusturisti, oli se musta aika karmivaa enkä halunnut rantakierroksen ja tonnikalasalaattilounaan jälkeen mitään muuta kun lähteä takasin Fethiyeen. Olo oli ehkä vähän petetty, missä oli se kauneus, luonnollisuus ja paikallisuus!? Varmaan vaan niiden aitojen takana laguunin luona vielä hetken, ennenkun sesonki iskee. 

Mun seuraavan päivän kohde olikin sit ihan paras kaikista, palailen niihin maisemiin haikeesti kaipaillen vieläkin lähes päivittäin..

12 kommenttia:

 1. Me oltais lähdössä käymään tuolla muutaman viikon päästä, mutta nyt alkoi vähän epäilyttää, että pitäiskö sillä autolla hurauttaa kuitenkin johonkin muualle, täällä lähellä kun upeita kohteita riittää muutenkin. Oon jo aiemmin pohtinut, että onks se ranta upea vain yläilmoista (eli kun hyppää sieltä vuorelta alas) :D Noh, täytyy miettiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ehkä suosittelisin jotain muuta paikkaa, mut toisaalta helppo näin jälkeenpäin sanoo ku tuolla on jo käyny. Nättiähän siellä oli, enkä tiiä kuinka täyttä siellä sit oikeesti on kun tuntuu ettei näihin ikisuosikkeihinkaan oo tänäkesänä tulijoita? Mut oikeesti autiompia ja kauniimpiakin rantoja ihan saletisti löytyy, vielä sellasia mihin ei tarvii maksaa pääsymaksua niinkun tonne. Kalliolta hyppely ois ollu jees ku ois nähny sit miltä näyttää yläilmoista mut mielettömältä näytti kyl värit rannaltakin!

   Poista
  2. Täääh, miksi sinne on pääsymaksu? En edes tiennyt. :D Täytyy joo tosiaan miettiä ja jutella perheen kanssa, että vietetäänkö päivä vaan Fethiyessä, vai mentäiskö johonkin muualle. Jos lähtis käymään tuolla vaikka sitten sesongin ulkopuolella :)

   Poista
  3. En tiiä varmaa sil sit ylläpidetään sitä rannan kuntoo ja samallahan siin sit kääritää vähä voittoo varsinkin sesongin aikana ku monet tonne varmasti haluu mennä hehheh.. :D samoin kun on myös aukioloajat, kasin jälkeen tonne ei kai enää oo mitään asiaa... Fethiye oli nii kiva, viihdytte varmasti sielläkin päivän verran!

   Poista
  4. Me on oltu parikin kertaa Öludeniksessä. Otettu hotelli ylempää ja käyty tuolla virallisen ajan ulkopuolella, ilman lupaa. Ja just ennen kuin menee kiinni, niin eivät kehtaa ottaa enää maksua ja suurin osa porukoista on mennyt. Minusta paikka on käymisen arvoinen Kayaköyn ja Perhoslaakson vuoksi. Jälkimmäiseen laiva lähtee Öludeniksen rannalta. Perhoslaaksossa voi uiskennella ja viettää rantaelämää, käyskennellä laaksossa jne. Ihana paikka.

   Poista
  5. Perhoslaaksossa ja vähän tuntemattomammassa (?) versiossa Kabakissa mäkin kävisin mielelläni, ehkä sitten ensikerralla :) Hiljaisena ja autiona Ölüdeniz oli kiva, luulen että tupaten täynnä porukkaa se menettää taikansa. Noin illalla sulkemisajan aikoihin siellä on varmasti myös kiva tunnelma :)

   Poista
 2. Öludeniz on kylla todellinen brittihelvetti mutta oot sattunut sinne oikeeseen aikaan, onpa kauniin ja tyhjan naköista! Öludeniniziin ei musta kannata majoittua missaan nimessa ellei sitten halua syöda english breakfest ja katella illalla elvis imitaatio showta etc. enkkumenoa, itse Fethiyen on paljon kivempi paikka. Mihinhan sa seuraavana matkasitkaan...Cırali, Olympos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihan hämmästyin siitä brittien valtauksesta, jotenki surettaa että ihanista pikkukyläsistä tehään tollasia rysiä. Mäkin suosittelisin ehdottomasi Fethiyessä yöpymistä kun matka ei kuitenkaan oo pitkä :) Mä lähdin Ciraliin! Voi että se oli ihana, en malta oottaa että pääsen kirjottelemaan siitäkin ajan kanssa.

   Poista
 3. Mä oon suunnitellut matkaa niin, että oltais yöt Fethiyessä ja käydään sieltä muutamissa helpoissa paikoissa. Ölüdeniz oli ehdottamasti listalla, mutta eikö kannatakaan? Mitä muuta suosittelisitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fethiyen ympärillä tuntuu olevan niin kivoja paikkoja ja Fethiye itessään ihana että sun suunnitelma yöpyä siellä kuulostaa erittäin hyvältä! Ölüdeniziä voisin suositella mutta ehkä sesongin ulkopuolella? Niinkun sanottu, kaunishan se oli, mutta en tiiä kuinka tupaten täynnä se on ihmisiä jos/kun sesonki on alkanut.. Mä en ite käynyt Fethiyen lähellä kun Kayaköyssä ja Ölüdenizissä, mutta mun piti mennä käymään Kabak köyssä, se vaikutti niin ihanalta. Ehkä ensikerralla.. :)

   Poista
 4. Näitä sinun ottamia valokuvia on todella mielenkiintoista katssella.
  Turkissa en konsaan ole ollut, mutta maa näyttää kauniilta.
  Silmä lepää kuvissasi!

  VastaaPoista