torstai 26. marraskuuta 2015

Vapaaehtoistyöntekijäksi Turkkiin?

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Oletko 18-30 vuotias miespuolinen henkilö? Haluaisitko viettää 6 kuukautta Turkissa? Oppia uutta, tavata uusia ihmisiä ja työskennellä turkkilaisten parissa? Tai satutko kenties tietämään kriteereihin sopivan henkilön?

ATODER etsii kahta uutta EVS-vapaaehtoista Adanaan, Turkkiin. Tähän perään pitäisi varmaan kirjoittaa joku yleishyvä esittely Atoderista ja projektin kuvauksesta, mutta en oikein osaa. Projekti ja työtehtävät kun varmasti muuttuu ajan myötä. Sen sijaan voin sanoa, että Atoderin kanssa työskennellessä tapaa mitä mahtavimpia ihmisiä, työporukka on ihana ja vapaaehtoisesta pidetään varmasti hyvä huoli. Atoderin matkassa pääsee mukaan moneen erilaiseen työtehtävään, tällä hetkellä suunnitteilla on mm. elokuvafestivaalit ja muita pienempiä työprojekteja. Mahdollisuuksien mukaan Atoderissa on myös mahdollista toteuttaa omia projekteja omien mielenkiinnon kohteiden mukaan (mm. itse tekemäni valokuva- ja videoprojektit).

Jotta halukas voi lähteä Eurooppalaisen vapaaehtoispalvelun (EVS) kautta vapaaehtoiseksi tarvitaan siihen kolme osapuolta; lähettävä organisaatio, vapaaehtoinen ja vastaanottava organisaatio. Tässä tapauksessa siis halukas vapaaehtoinen etsii itselleen ensin lähettävän tahon (esim. Allianssi, Cimo, paikkakuntasi nuorisotoimi) joka hoitaa lähtöön liittyvät asiat Suomen päässä, tekee sopimuksen vastaanottavan organisaation kanssa  ja on vaparin tukena koko prosessin ajan aina Suomeen paluuseen asti. Vastaanottava organisaatio, tässä tapauksessa Atoder, sen sijaan on vastuussa vapaaehtoisesta kohdemaassa. Koska EVS on EU:n rahoittama ohjelma vapaaehtoisen ei tarvitse maksaa hurjia summia ryhtyessään vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoisen tulee maksaa vain n. 10% matkakuluista välillä Suomi-Turkki-Suomi. Vapaaehtoistyöntekijä asuu ja syö ilmaiseksi minkä lisäksi kuukausittain vapaaehtoinen saa n. 80 € taskurahaa.

Vapaaehtoinen saa organisaation toimesta järjestettävää opetusta turkin kielessä ja Atoderilla on kaksi yliopisto-opiskelijaa mentoreina.

Vapaaehtoistyön aloituspäivämäärä on 3.1.2016.

Lisätietoa EVS-ohjelmasta tästä.
Projektikuvaus löytyy Atoderin Facebook sivuilta.
Lisätietoa voi kysellä myös multa blogin tai sähköpostin (nea.kariluoto@gmail.com) kautta, tai laittaa viestiä suoraan Atoderille (cmstalasemi@gmail.com).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti