lauantai 3. lokakuuta 2015

Oktoberfest

Oktoberfestit on varmasti monelle tuttu tapahtuma vaikka siellä ei olisi koskaan itse käynytkään. Mä ainakin muistan kuinka joskus kaveriporukassa puhuttiin että ois siistiä joskus päästä Oktoberfesteille mutta ei sillon taidettu siitä muuta kun että bailut järjestetään Saksassa ja pääjuttuna on kalja. Porukkaa Oktoberfesteillä käy vuosittain reilut pari viikkoa kestävän festivaalin aikana yli kuusi miljoonaa kävijää eli festivaalit on siis tosi suositut ja ne tunnetaan ympäri maailman. Oktoberfestien aikana München on täynnä porukkaa, niin saksalaisia kuin ulkkiksiakin, ainoastaan monet müncheniläiset karkaavat kaupungista mahdollisuuksien mukaan näitä pippaloita karkuun. 

Mä tulin Saksaan samana viikonloppuna kun Oktoberit alkoi, mutta onneks koko juhla kestää vähän reilut kaksi viikkoa joten mullakin oli hyvin aikaa käydä kattomassa mistä oli kyse. Lähdettiin viime lauantaina meidän Suomi-porukalla liikkeelle hyvissä ajoin päämääränä päästä johonkin telttaan sisälle juomaan niitä kuuluisia litran tuoppeja. Oktoberfestien alue on täynnä huvipuistolaitteita, kojuja täynnä erilaisia herkkuja, makkaroita ja muita ruokia, krääsäkojuja, kaljatelttoja ja niitä ihmisiä. Silloin en ottanut kameraa mukaan ollenkaan joten kävin eilen vielä kävelemässä alueen läpi jotta sain kunnon kuvat tännekin. Juomareissulta kuvat on aika hataria ja lähinnä vaan lähikuvia jokaisen lärvistä ja tuopista joten ehkä ihan hyvä näin, ilmakin oli eilen niin nätti eikä pilvisen harmaa niinkuin viimeksi!
Viime lauantaina meitä oli siis liikkeellä seitsemän tyttöä, mikä tarkotti sitä että telttaan ja varsinkin samaan pöytään pääseminen vois olla hankalaa. Viikonloput on yllättäin myös suosituimpia Oktaripäiviä, esimerkiksi ekaan telttaan saatiin jonottaa tunti kunnes meidät käskettiin jonosta pois; teltta oli täysi. Lähdettiin pettyneenä kohti uusia telttoja, kunnes lopulta päädyttiin Paulanerin miniterassille hetkeksi kunnes teltan poke vinkkas meitä menemään teltan jonoon heti, kohta päästäis sisälle. Ja niinhän me tehtiin, tosin jouduttiin sitäkin ennen jonottamaan ensin kahdessa eri jonossa reilun tunnin verran. Oli kuitenkin sen arvosta koska loppujen lopuks päästiin kun päästiinkin telttaan sisään! Ja ne kaljateltatkaan ei oikeestaan oo telttoja, vaan jättimäisiä puutaloja joiden sisältä löytyy riveittäin pitkiä pöytiä ja tuoleja joilla ihmiset tanssii puvuissaan ja laulaa saksalaisia juomalauluja samalla kippistellen jättimäisiä tuoppeja. Mä kauhistelin ensin tuopin hurjaa kymmenen euron hintaa mutta näin jälkeenpäin ajateltuna ihan hyvä vaan, mulle ainakin kaksi ja puoli litraa normaalia vahvempaa Oktoberfest kaljaa oli ihan sopivasti ja ehkä vähän liikaakin heh heh..
Oktoberfestit oli tosi siisti kokemus kaiken kaikkiaan vaikka en ookkaan ollut superkiinnostunut saksalaisesta kulttuurista ja kaljan kittaamisesta sen kauheemmin. Oli kuitenkin jees päästä osallistumaan bailuihin (ja näkemään tyttöjä siinä samalla) kun tarjoutu näin hyvä mahdollisuus. Keväällä Münchenissä järjestetään kuulemma samankaltaset festivaalit, ne ei vaan oo niin suositut turistien keskuudessa joten festivaalitkin on vähän pienemmät. Sinne siis seuraavaksi, ehkä mäkin ostan oman halppis dirndl-mekon tai tyttöjen nahkahousut mitkä vedän päälle ens bailuihin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti