keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Aamuinen Ammersee ja kuulumisia

Tiistaina vietyäni lapset kouluun jatkoin muutaman minuutin kävelymatkan päähän järven rantaan ottamaan muutamat kuvat aamuisesta järvestä. Tein jo saman reissun maanantaiaamuna ihan vaan huomatakseni ettei mulla ollut muistikorttia mukana.. Täällä on jo aamut (ja päivät ja illat..) tosi kylmiä mutta niin nättejä ettei ees aamun kylmyys kauheesti haitannut. Ilma oli sen verran kirkas että näin jossain kaaaukana siintävät Alpitkin! Sunnuntaina lähdetään tyttöporukalla superturreiks Neuschwansteinin linnaan aka. Prinsessa Ruususen linnaan, ja siinä saadaan jo vähän lähempää kontaktia Alppeihinkin. Huippuu!

Täällä arki rullaa jo mallikkaasti, oon saanut itellenikin jo aika hyvät arkirutiinit pystyyn. Toisaalta on ihanaa että on ihan tavallinen koulupäiviä mukaileva arki, toisaalta välillä just nyt kaipaisin sitä että voi keskellä yötä kipaista ostamaan jäätelöä Özgelinkayasta tai lähtee bussiretkelle toiselle puolelle kaupunkia jos huvittaa. Voinhan mä täälläkin ottaa junan ja matkata Müncheniin mutta ne reissut on aika usein vaan viikonloppujuttuja eikä niin ekstempore mitä aiemmin Adanassa ollessa. Yks juttu mitä mulla ei kuitenkaan Adanassa ollut on täällä ihan huippu juttu; meidän yhdeksän hengen tyttöporukka! Oon ollu aina vähän sitä mieltä et mielummin tutustuu paikallisiin ja muihinkin ulkkiksiin kun että hengais vaan ja ainoastaan omanmaalaisten kanssa ja oon sitä mieltä kyllä vieläkin. En kuitenkaan voi kieltää sitä etteikö varsinkin vuoden Adanassa olon jälkeen oo ihan supermahtavanihanaa et saa puhuu omaa kieltä ja viettää aikaa sellasessa porukassa missä voi ihan vapaasti höpöttää ja heittää läppää niin et ne muut oikeesti tajuu sen vitsin syvimmän idean!! Tällä porukalla on käyty jo Oktoberfestit (niistä juttuja myöhemmin!) ja seuraavana tosiaan prinsessalinna tulevana viikonloppuna.
Mutta ei huolta, ei oo menny ihan pelkäks suomen puhumiseks tää mun aika. Alotin nimittäin viimeviikolla saksan kielikurssin tasolta A1.2 ja ajattelin sen olevan ihan ok, voisin kuroa muita kiinni itsenäisellä opiskelulla. Kunnes menin kurssille ja tajusin kaikkien olevan joko a) kielineroja  tai b) osaavan paljon enemmän kun mitä taso A1.2 tarkoittaa. Menin sinne kuitenkin rohkeesti vielä seuraavallakin kerralla mutta tajusin vaan entistä paremmin ettei toi kurssi todellakaan oo mulle. Tänään menin uudelle kurssille joka on tarkotettu ihan alottelijoille ja johan alko tuntuu enemmän omalta ryhmältä haha. Katotaan miten toi saksan kieli tarttuu meikäläisen päähän, kuulemma Baijerin murre on aika omaa luokkaansa joten saas nähä kuinka hyvin tullaan saksalaisten kans ymmärtämään toisiamme. Lohduttaudun sillä että Adanassakin oli oma puhetyylinsä ja hienosti opin sitäkin! Tähän mennessä oon oppinut perus fraaseja saksaksi, muistan miten sanotaan saksaksi pyörä, huomannut miten ruotsin ja englannin osaaminen on iso apu ja oon alkanut jo vihaamaan sanaa entschuldigung, pahoittelut. Siis ei varmaan oo olemassa kammottavampaa sanaa haha.

Oon myös löytäny jo tän kylän ensimmäiset turkkilaiset, itseasiassa jo mun ensimmäisenä päivänä koululla tuli vastaan pariskunta ja yhtäkkiä tajusin että hei mähän ymmärsin mistä he puhuivat. Yks päivä lopulta keräsin rohkeuteni ja menin juttelemaan niille, oli niin hassua puhua turkkia jossain muualla kun Turkissa. Oli myöskin aika siisti tunne et pysty puhumaan tuntemattomillekin, oon huomannu et saksalaiset ei oo kauheen innokkaita englannin puhujia, ainakaan nää ketkä on mun kohdalle osuneet. Lisämotivaatiota ainakin oppia sitä saksaa!Täällä Saksassa syysloma lähestyy ja mun pitäis kohta alkaa päättää lähdenkö lomaksi Turkkiin vai en. Lentoliput alkaa olla jo aikamoisissa summissa koska ilmeisesti puoli Müncheniä haluaa Turkkiin syyslomalle hehh.. Haluisin tottakai sinne käymään, edes viikoksi, mutta saas nähdä!

ps. Jos on jotain postaustoiveita liittyen ihaan mihin vaan niin laittakaa tulemaan! Mä veikkaan ettei kukaan jaksa kattoo loputtomiin kuvia tästä meidän Ammersee järvestä ja lukee pelkkää sekalaista höpötystä. Mulla on parit vanhat luonnokset kansiossa pyörimässä mut mielelläni ottaisin vastaan jotain ideoita teiltäkin jos vaan niitä on! :)

6 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisia ja maisemat on kylla upeat! Olis kiva kuulla sun peruspaivasta, mita teet ja miten se paiva menee, joku paiva kanssani postaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toipas onkin hyvä idea, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Nyt kun alata tuntea jo kolme maata (Suomi, Turkki ja Saksa) hyvin, olis mahtavaa jos tekisit niistä sellasen vertailupostauksen. Mikä on erilaista, mikä samanlaista.. tai ainakin Saksasta ja Turkista :D Vertailla ruokakulttuureja jne.. en tiedä onko hyvä idea muta ainakin mua kiinnostais hehe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo tääkin on hyvä ajatus! Mä en oo kyllä täällä Saksassa ihan niin kauheesti päässy vielä näkemään ja tekemään mut on niitä eroja jo jonkun verran tullut. Kiitos ideasta! :)

   Poista
 3. Mä oisin kans ehdottanu tota mitä Petra, ihan perus päivistä voisit kirjoitella! :) Siis enemmänkin kun vaan yhden postauksen verran, jatkuvasti. :) Onks siellä tullu vastaan mitään kulttuurista johtuvia, outoja tai hauskoja juttuja? Ps. Ihania kuvia, on siellä niin nättiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä alkaa toteuttaa, mulla on lyöny pää täällä ihan tyhjää ja tuntuu ettei mistään keksi kirjotettavaa mut eiköhän tää näillä lähe ainakin käyntiin ;) ja jee kiitos täällä on kyllä syksy ainakin kaunis!

   Poista