tiistai 4. elokuuta 2015

Tepebağ vielä kerran

Muhun on selvästi iskeny nyt joku bloggausinto. Viime kuussa kirjottelin huikeet kakstoista postausta ja tää on jo neljäs tälle kuulle! Mä luulen et tää johtuu osin siitä et niinku sanottu mun päivät vähenee ja kirjottelen sit näitä et on sit jotain mitä muistella näin bloginkin kautta. Osaks tää into johtuu vissiin siitä et tän kuumuuden takii en päivisin paljon nokkaani pihalle pistä joten on tätä aikaa kirjotella ja miettii kaikkii asioita mistä sit aina tulee hyviä postausideoita mieleen. Oikeesthan mun pitäis varmaan tääkin aika käyttää mun youthpassin tekemiseen mut tyylilleni uskollisena alotan sen tekemisen viikkoo ennen Suomeen lähtöö. 

Samalla reissulla kun vaeltelin viime postauksessa 'vanhassa kaupungissa', löysin papat ja ihanan talon täältä, Tepebağista. Tepebağ on siis historiallinen kaupunginosa ja ainoo noista eteläisen Adanan asuinalueista millä on omat wikipediasivut. Ei siis ihan turha mesta hehheh! Niiden ihanien vanhojen omakotitalojen lisäks Tepebağin kaduilta löyty myös ihania kivitaloja. Mulla on rakkaus kivitaloihin, niihin värikkäisiin tietty. Mulle siis monet asuinalueet Turkissa on mitä parhainta ajanvietettä ja voi suunnitella aina minkä talon ostais miltäkin alueelta jos ois rikas. Tepebağ on myös vähän tollanen rämäsen nätti, eli just täydellinen. 


Olin aiemminkin jo kuullut näistä huudeista mut en ollut koskaan aatellu että ne ois noin lähellä keskustaa, oishan tänne jo pitäny eksyä aiemmin? Olin monesti bongannut mm. ton ylläolevan pienen tunnelin facebookista ja olinkin ihan äimämä kun siihen törmäsin. Tiiättekö sen fiiliksen kun ootte kuullu jostain tietystä vaatekaupasta mihin haluisit shoppailemaan, tai  vaikka jäätelöstä mitä haluisit maistaa tai just vaikka tälleen jostain paikasta missä haluisit käydä. Eikä sulla oo mitään käryy mistä voit sitä jäätelöö ostaa koska sun lähimarketti ei myy sitä, tai missä pääsisit shoppailemaan siihen tiettyyn vaatekauppaan koska sitä ei oo sun kaupungissa tai missä joku paikka sijaitsee koska et vielä tunne sun kaupunkia läpikotaisin. Ja sit vahingossa löydät jostain sitä jäätelöö tai sen vaatekaupan, tai törmäät siihen paikkaan jostain kulman takaa. Ihan parhaista parhain fiilis, ihankun ois minijoulu!
Tepebağ oli siis ihana. Musta tuntuu että joka paikkaa kuvailen sanoilla söpö tai ihana mut kaikki paikat vaan on. Ja jos ne ei oo, ni ei niistä sillon paljon tuu kuviakaan otettua saati sit tänne kirjoteltua. Adanan etelähuudit on kivoja myös siks ettei tää oo sellanen kerrostalohelvetti niinkun pohjosemmat, uudemmat alueet. Ne alueet ei oo mulle ees kauheen tuttuja koska siellä ei oikeesti oo mitään muuta kun niitä kymmenkerroksisia kerrostaloja alue alueen jälkeen eikä kukaan mun kaveri asu siellä. Meidän piti mennä tänään sinne suunnille iltakävelylle mutta täällä oli päivällä reippaat 40 astetta lämmintä, eikä se sit illaks paljoo viilentyny joten tyydyttiin lyhyempään kävelyyn markettiin ja takas. 


Tepebağ oli ihana mut luulen että tulevilla kerroilla en enää sinne eksy, nyt pitää koittaa etsiä ja löytää kaikki uudet paikat missä en oo vielä käynyt. Jos Adanan kävijät tiiätte jotain jänniä tai muuten käymisen arvosia paikkoja tai asuinalueita niin saa vinkata! ps. Julkaisin aiemmin jo yhden postauksen, lukekaapas sekin.

2 kommenttia:

  1. Mä oon aina ajatellut Adanan jotenkin tosi karuna ja ehkä jollain tapaa "rumana" kaupunkina ja semmoisena, mikä ei oikein houkuta vierailemaan, mutta nää upeet kuvat Adanasta on saanut mun mielen muuttumaan ihan täysin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Adana kyllä on vähän tällanen, tällanen. En osaa oikeen ees kuvailla mitenkään osuvasti koska siis just keskustan alueet ja muut suositut paikat on aika mitäänsanomattomia, mut sit taas täält löytyy kyl kaikkee ihanaa ku vähän vaa ettii ja kattoo oikeest näkökulmasta! :) jos en ois tänne ite muuttanut niin tuskin oisin tänne ees halunnut tulla käymään, nyt sen sijaan tää on mulle rakas paikka ja musta on kiva päästä näyttämään näit paikkoja muillekin, jos vaik joku innostuis Adanasta ;)

      Poista