sunnuntai 23. elokuuta 2015

Liebster haaste

Sain Istabulin MatkaMartalta haasteen missä ideana on vastailla toisen esittämiin kysymyksiin ja sen jälkeen haastaa mukaan uudet bloggaajat ja esittää heille omat kysymykset. Mä tykkään kaikista haastejutuista kauheesti joten tätä oli kiva tehdä, kiitos siis tästä!


1. Miten päädyit aloittamaan blogin?

Tykkäsin jo aiemmin lukea paljon ulkosuomalaisten blogeja ja blogeja mitkä jotenkin liitty Turkkiin. Näistä innostuneena päätin aloittaa oman blogin kirjoittamisen kun vapaaehtoseks lähtöä suunnittelin. Tästä tuli myös kiva muisto itelle, en oo oikeen päiväkirjan kirjottaja tyyppiä joten blogi on ollu hyvä väline pistää juttuja muistiin ja saada kuvat esille muuallekin kun vaan instagramiin.

2. Mikä saa sinut seuraamaan jotain blogia?

Aika varmasti sellanen blogi mikä liittyy jotenkin Turkkiin! Luen myös joitain muihin maihin keskittyviä blogeja mut usein sellaset blogit on sit muuten kiinnostavia aiheiltaan, kuviltaan tai ihan vaan kirjottaja itessään on kiinnostava tyyppi.3. Jos et asuisi nykyisessä asuinmaassasi ja kaupungissasi, missä asuisit?

Tää onki hyvä kysymys! Jos asuisin Suomessa, mun kotikaupunki ois mitä luultavimmin Lohja tai Kotka. Halusin kuitenkin lähtee tälle vuodelle vapaaehtoseks joten luultavasti vaikken ois Turkkiin kovasta yrityksestä huolimatta päässyt niin oisin sit lähtenyt johonkin toiseen maahan. Turkin jälkeen mun ykkösmaita oli Romania, Georgia ja Armenia, joten luultavasti kirjottelisin jostain noista maista.

4. Kolme asiaa, joista iloitset arjessasi?

Mun turkkilaisessa arjessa iloitsen ehdottomasti sosiaalisesta kanssakäymisestä niin tuntemattomien turkkilaisten kun lähikaupan myyjäsedänkin kanssa, siis siitä että voi vaihtaa muutamat sanaset tai höpötellä tomaattien hinnoista. Iloitsen myös helposti saatavilla olevasta kaikesta, kun ei tarvi kävellä kilometriä lähimpään siwaan ostamaan limua ja iloitsen myös hyvästä poikkiksesta ja sen kämppiksistä keiden luona saan asustaa.

5. Mitkä kolme asiaa esittelisit nykyisessä kaupungissasi sinne vieraaksi tulevalle turistille?

Veisin matkaajat ilman muuta keskuspuistoon ja siellä olevaan Turkin isoimpaan moskeijaan, siitä varmaan jatkettais 'vanhaan kaupunkiin' katteleen kellotornia ja markkinafiiliksiä ja ihan vikana mentäis ajelee auringonlaskun aikaan polkuveneillä järvelle ja sieltä kateltais Adanaa ja sen suurkaupunkimaista siluettii.6. Suosittele kirjaa luettavaksi, elokuvaa katsottavaksi ja ruokaa maistettavaksi.

Mun suosikkikirjoja ikinä on Khaled Hosseinin kirjat Tuhat loistavaa aurinkoa, Leijapoika ja Ja vuoret kaikuivat. Leffoista jokaisen pitäis mun mielestä nähä American history X, 12 years a slave ja Brokeback mountain. Lisäks rakastan kaikkii rakkauselokuvii mistä ykkönen on nyt ja aina tietty Titanic, lisäks the Notebook ja kaikki muutkin Nicholas Sparksin kirjoihin perustuvat leffat. Tiiän että tuun kaipaamaan niin paljon turkkilaista kotiruokaa joten sanon siis että maistakaa niitä! Mun ihan lempparit on bamya, bezelye ja mantı çorbası. Kauhee nälkä tuli ku googletin noita..

7. Mitä pelkäät?

Pelkään jämähtämistä, niin pääkopan sisällä kun ulkopuolellakin. Pelkään että jämähdän paikalleni niin etten osaa enää tarttua tilaisuuksiin lähteä ja tehdä uusia asioita ja sitä etten jaksa enää kehittää itteäni mihinkään suuntaan. Että ajattelen olevani jotenkin valmis pakkaus joka voi vaan loppuelämänsä mennä virran vietävänä.

8. Mitä odotat tulevaisuudelta?

Sitä että saan opiskella sitä mitä oikeesti kaikista eniten haluun opiskella, haluun jatkaa matkustelua ja uusien paikkojen tutkimista, haluun joskus päästä mun unelmatyöhön, haluun oppia uusia asioita ja kehittää itteäni.9. Kerro mukava muisto lapsuudesta/nuoruudesta.

Lapsuuden kesälomat Kotkassa kun vietettiin aikaa serkkujen kanssa pyörien ympäri Suuliskan mettiä, uitiin äijäkässä, leikittiin Leijonakuningasta, syötiin Saarioisen räkäpitsoja ja leikittiin nelistään 'Kokkisotaa', tehtiin aina mitä hirveimpiä ruokia. Mm. karvakastike hyvänä esimerkkinä ja pitsa minkä lisätäytteinä oli karkkia... Käytiin usein myös mökillä missä parasta oli kiipeillä kalliolla, kuikuilla viereisen kummitustalon pihaan ja yhtenä kesänä meille rakennettiin isosta vesitankista uima-allas.

10. Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?

Kiva kun luette ja kiitos kun jaksatte aina kommentoida! :) Haluisin myös kysyy että oisko teillä mitään postaustoiveita, liittyen sit Saksaan tai Turkkiin tai muuten vaan mun elämänmenoon?Mun kysymykset teille (ja anteeks mun maailman surkein taito muodostaa ymmärrettäviä lauseita haha) :

1. Minkälaista kuvittelisit elämäsi olevan viiden vuoden päästä? Entä kymmenen?
2. Mikä on paras paikka missä olet ikinä käynyt?
3. Hauskoin/jännittävin kokemus joltain matkaltasi?
4. Matkustatko mieluiten yksin vai seurassa?
5. Lemppari hajuvesi?
6. Tämänhetkinen lempibiisi?
7. Paras muisto tältä kesältä?
8. Kerro kolme asiaa jotka löytyvät bucketlistiltasi (taivutetaaks tää näin??)?
9. Suomalaisen kulttuurin parhaat ja huonoimmat puolet?
10. Nykyisen asuinmaasi parhaat ja huonoimmat puolet? (Tai jos asut Suomessa niin sen maan mistä oot kiinnostunut jne.)

Haastan HeidinJulianSatun, MintunVeran ja Millan! Muutkin halukkaat saatte tehdä jos niikseen tulee, mielelläni luen muidenkin vastauksia!

6 kommenttia:

 1. Näitä haastevastauksia on aina kiva lueskella, yleensä kun kysymykset on sellaisia mistä ei ehkä itse ihan ensimmäisenä rupeaisi kirjoittelemaan? :D Oon muuten ny hajoillu yhelle sun postaukselle jo monta viikkoo putkeen (http://neeakoo.blogspot.com.tr/2015/07/kun.html), en oo saanu aikaseks kommentoida mitään mut ihan hulvaton ja niin totta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpa! Paasee lukee sellasii juttui vahan syvempaa toisista hehe ma ainaki oon just nii utelias et kaikki tallaset aina kiinnostaa kauheesti hehhee... Hei haha kiva kuulla et se jaksaa naurattaa! XD

   Poista
 2. Luojan kiitos et haastanut mua, mä oon saanu näitä jo kolme, enkä aio ikinä niitä valmiiksi tehdä. Näitä on kiva lukea jos on kiinnostava aihe, mutta mä vaan yksinkertaisesti vihaan kaikkia blogeissa ja Facebookissa pyöriviä haasteita. :D Tutut haastaa mua nykyään jo kiusallaan niihin, kun en saa niitä ikinä tehtyä loppuun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha juu muistinki et oot joskus jo tallasen tehny :D Ni halusin haastaa vaha sellasii uudempii tuttavuuksii ketka ei nait valttis oo viel tehny!

   Poista
 3. Kiitos haasteesta!! Mä taas tykkään näistä! :D Vastailen heti kuin suinkin kerkeän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) jään oottelemaan vastauksia.. :)

   Poista