maanantai 17. elokuuta 2015

Kappadokia, toinen päivä
Toisena päivänä päätettiin käydä kurkkaamassa vartin ajomatkan päässä olevaan Ürgüpin kaupunkiin. Kelattiin eka vuokrata pyörät ja polkee Ürgüpiin mut onneks luovuttiin tästä ideasta, ei ollu meinaan ihan kaikkein suorin ja tasasin tie. Otettiin siis minibussi alle menomatkan ajaks. Ürgüp oli kaupunkina ehdottomasti ihanampi kun Göreme, jos meillä ois ollu auto käytössä oltais varmaan otettu hotelli tuolta. Kaupunki oli vähän isompi kun Göreme ja sieltä löyty paikallista elämää, toisin kuin Göremestä. Ürgüpissä oli myös ihana vanha asuinalue missä oli kiva käveleskellä ja katella paikkoja. Ürgüpissä ei ihan kauheesti mitään nähtävyyksiä oo lähellä, keskustassa näkemisen arvosia paikkoja tripadvisorinkaan mukaan ollut kun ihan muutama ton vanhan asuinalueen lisäks.


Yks näistä tripadvisorinkin suosittelemista paikoista oli Turasanin viinitehdas missä käytiin ostoksilla. Ennen Turkkiin tuloa en ois ikimaailmassa voinu kuvitella juovani viiniä, saati sit kaljaa, mut niitä molempia oon jotenkin kummasti oppinu täällä juomaan kun kukaan ei oo keksiny tuoda lonkeroja tänne. Viini ei kyllä vieläkään mee ilman spriteä mut alku sekin! Reppu täynnä paikallisia viinejä jatkettiin meiän seikkailuja ja suunnattiin takas Göremen suuntaan. Oon joskus sanonu Hakanille et liftataan Antalyaan, jostain syystä ei jäbä ollu ihan innoissaan ajatuksesta mut tällä kertaa Hakan ite ehdotti et hei jatkettaisko matkaa liftaten. Ei muuta ku peukku ylös ja ei menny kovin montaa hetkee ku lava-auto stoppas ja rempsee viiskymppinen setä otti meiät kyytiin! Oli hyvä ensimmäinen liftauskokemus haha. Liftattiin ensin yhdelle näköalapaikalle mistä jatkettiin sit taas samalla tyylillä eteenpäin. Tällä kertaa päästiin nuoren poliisin kyytiin joka otti meiät ilomielin kyytiin.Meidan ensimmainen liftauskohde matkalla takas Göremeen

Kaikille Kappadokian kävijöille suosittelen sydämestäni ottamaan matkaan mukaan hyvät kengät ja myöskin mahollisimman mukavat vaatteet. Pääs vihdoin munkin lenkkarit ja urheiluvaatteet käyttöön tolla reissulla, onneks olin viisas ja pakkasin ne mukaan shortsien ja normisandaalien lisäks. Kaupunkialueet on oikeestaan pelkkää mukulakivee missä on ihan kiva kävellä normivarustuksessa mut heti ulkoilmamuseoon, laaksoihin ym. mennessä muuttuu maakin jalkojen alla. Hiekkaa, pölyy, takiaisia ja piikkipensaita, vaikeekulkusia pikkupolkuja, liukasta irtohiekkaa, pitkiä pudotuksia. Välillä laskeuduin polkuja pers eellä, millon milläkin tekniikalla. Välillä jouduttiin vaihtaa polkuu tai pomppimaan puskien seassa koska oikeesti pelkäsin et liukastun ja lennän johonki rotkoon. En tiiä miten ne turistit selvii ketkä pistelee menemään tuolla sandaaleilla saati sit ne parit itänaapurit korkokengissään hehe.


Göremessä vuokrattiin pyörät pariks tunniks ja lähettiin läheiseen rakkauden laaksoon. Meinattiin ensin kävellä sinne mut onneks oltiin viisaita ja otettiin pyörät. Niinkun sanoin oltiin aika laiskoja reissaajia eikä supervaeltajia ja tehtiin monet asiat helpomman kautta, tässä tapauksessa siis otettiin alle ne pyörät ja polkastiin laaksoon reilussa parissakymmenessä minuutissa. Rakkauden laakso oli aika helposti tavotettavissa koska suurin osa matkaa taittu asfalttitietä pitkin, ainoastaan viimiset viis minuuttia taidettiin taluttaa pyöriä pehmeen hiekan ja jyrkän ylämäen takia. Rakkauden laakso on siis saanut nimensä noista ilmeisesti rakkautta herkästi kuvaavista kivimuodostelmista. Alla olevissa kuvissa parhaat oli noi kaverukset, punamekkonen tyttö kiemurteli ja hihitteli kameran eessä varmaan viis minuuttia, 'eiku ota viel yks kuva, sillee et nauran ja osotan tota!!'. Ilmeisesti siis yks jos toinenkin osaa ottaa kaiken ilon irti noista kivistä.


Ekasta päivästä viisastuneena kiivettiin sunset pointille ajoissa, eikä tällä kertaa tarvinnu juosta pää kolmantena jalkana. Oltiin pakattu reppuun parit kaljat ja edellisen illan viinipullon jämät ja parkkeerattiin ittemme tonne mäen reunalle. Oli meinaan hyvä paikka keskiviikko-olusille muiden matkaajien keskellä auringonlaskuu ja huippui maisemii katellen. Jos ei jaksa omia juomia tonne kantaa niin ylhäältä löytyy myös kahvila missä myydään juomia ja syötävääkin. Hinnoista en vaan osaa sanoo mut voisin kuvitella et halvemmalla pääsee kun kantaa omat Efekset mukana.  

Taa pikkutyttö parkkeeras ittensa meian taakse sipsipussi kainalos kattomaan auringonlaskuu, en kesta miten söpö XD
Tokan illan päätteeks käytiin pesemässä pölyt ja hiekat hiuksista ja vaihtamassa vaatteet ihan normaaleihin vaatteisiin, oli muuten vapauttavaa ottaa lenkkarit jalasta ja vaihtaa urheilupökät shortseihin!

2 kommenttia:

  1. Edelleen ihan mahtavia kuvia!! Sinua odottelisi blogissani http://kalabaliikkia.blogspot.com.tr/2015/08/blogihaaste.html haaste. Kiinnostaisikohan ottaa vastaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Ja kiitos haasteesta, tartunpas siihen heti lähiaikoina, haasteet on aina niin kivoja! :)

      Poista