keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kappadokia, kolmas päivä

Koska ei oltu ilmeisesti reippailtu vielä tarpeeks montaa sunset pointille tehtiin sinne vielä yks visiitti vikana aamuna. Idea tais olla meikäläisen mut taisin olla myös se joka ehdotti nukkumaan jäämistä kun kello pärähti viideltä soimaan.. Hakan onneks sai mut ylös koska olihan tuolta nyt ihan huiput näkymät!

Koitettiin ettii heti aamusta jotain ruokapaikkaa, ja vielä kaheksan jälkeen auki oli ainoostaan yks paikka mikä haisi niin kauheelta ettei sinne voinu jäädä haha. Löydettiin sit yks kahvila mistä tilattiin ehkä maailman överihintasemmat gözlemet ja toastit. Kyl lompakko kiitti kun palattiin takas Adanaan! Aamuruuan jälkeen lähettiin viereiseen kaupunkiin Uçhisariin missä on iso kivilinna mikä näkyy upeesti Göremeen asti.


Uçhisariin mentiin taas peukkukyydin voimin, ja se osottautukin oikeesti tosi hyväks keinoks liikkuu kaupunkien välillä. Matkat kaupungista toiseen ei oo kovin pitkiä eli moni ohiajava auto on menossa luultavasti samaan kaupunkiin mihin säkin ja tuolla liftaaminen oli tosi helppoa ja ihmiset stoppas tosi nopeesti. Pisimmillään taidettiin ootella viis minuuttia tienposkessa josko joku ottais meidät kyytiin. Yksin en välttämättä Tuırkissa liftais mut tolleen seuran kanssa oli hyvä kokemus!
Uçhisarissa kiivettiin linnan huipulle, luultiin että tuolla sisälläkin ois jotain nähtävää mutta ei siellä tainnut olla kun yks vai kaks huonetta. Näkymät tuolta oli kuitenkin ihan huiput, suosittelen! Sisäänpääsy oli reilut kuus liiraa mut vilautin kelakorttia ja sanoin olevani ulkomaalainen opiskelija ja pääsin opiskelijahinnalla sisään. Jos ei jaksa ylös asti kiivetä (vaikka matka ei oo pitkä) niin suosittelen silti Uçhisarissa käyntiä. Linnan juurelta lähtee alaspäin muutamia polkuja missä on kiva ihmetellä linnaa ja sen ympärillä olevia kiviasuntoja mitkä oli mun mielestä mielenkiintosempia kun linna itessään sisältä päin.


Kaikenkaikkiaan Kappadokian reissu oli tosi ihana ja oli kiva päästä viel näkee yks uus paikka tälle vuodelle. Ei ehkä ihan tavallisin paikka missä lomailla vikat lomailut Turkissa, varsinkin näin kesällä kun vois päästä merelle viilentymään. Jostain fb ryhmästä luin ennen lähtöä ettei Kappadokiaan oo mitään järkee lähtee näin kuumalla ja pelkäsinkin et jos ilma on oikeest sellanen et ulkonaolo on pelkkää tuskailuu, mut yllättäin oltiin ihan onnessaan kun ilma oli ihanan raikas, ei tarvinnu hikoilla vaikka kiipeili ja kävelikin ympäriinsä auringonpaisteessa ja illalla puhalsi ihana viilee tuuli. Yölläkin tais vähän tulla jopa kylmä kun nukuttiin ikkunat auki. Ehkä se kertoo jotain tästä Adanan ilmastosta..
Onnittelut ja hatun nosto sille joka jakso nää kaikki postaukset lukee! Hetki meni näitä kirjotellessakin hehe mut ompahan nyt kaikki kuvat täällä mitkä julkasta halusinkin.

8 kommenttia:

 1. Hehee, mä onnittelen itseäni et jaksoin lukea :) Ei vaan, näitä on ollut tosi kiva lukea ja entistä enemmän oon varma siitä et joku kaunis päivä mäkin tonne meen käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heehe kiva kuulla ;) ja kiva kuulla jos näist on saanu viel enemmän intoo tonne lähtöön! :)

   Poista
 2. Minäkin luin kaikki :) Oi noita auringonnousun kuvia. Vielä jonain päivänä minäkin kipaisen rantaan kuvaamaan auringonnousun, pitäis houkutella vaan joku kaveriksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi ootan kyllä sit niitä kuvia innolla, voin vaan kuvitella Istanbulin auringonnousut merellä.. :)

   Poista
 3. Rakastan auringonlaskuja aivan hulluna, ja nää kuvat on niin makeita että voi että mun on pakko päästä tuonne! :D aivan ihania kuvia ja oli kiva lukea seikkailuistasi Kappadokiassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli kyllä ihan mahtavat auringonlaskut, toi yks laakso värjäyty ihanasti aina vaaleanpunaiseks! :) kiva kuulla että nää oli kiinnostavia juttuja :)

   Poista