lauantai 20. kesäkuuta 2015

Toisenlainen juhannus

Heipsan ja hyvät juhannukset ja Ramadanin alut niitä viettäville! Mulla tuli torstai-iltana Suomikaipuu kun facebookista ja instagramista seurailin kavereiden juhannusvalmisteluja. Täällä kun ei juhannusta tunneta niin oli jäämässä munkin juhannuskekkerit pitämättä kunnes sain idean. Eihän juhannuksen tarvi olla just sellanen kun mitä se ois Suomessa, kun kakkuohjeissa ja muissakin täällä soveltaa niin miksei sitten pyhinäkin?
Perjantaina siis raahasin Hakanin mun matkaan ja lähettiin järvelle viettämään parin tunnin minijuhannusta. Minijuhannus siks, et juhannus oli juhlittava vielä kun oli valosaa niinkun oikeesti juhannuksena kuuluis olla. Täällä kun pimee tulee jo kasin jälkeen niin saatiin laittaa vipinää kinttuihin. Ihan kaikkii tärkeimpii juhannukseen liittyviä juttuja en onnistunu värkkäämään mut Hakan apunani keräsin seitsemän erilaista kukkaa (osa oikeita luonnonkukkia ja osa Adanan kaupungin sponssaamia), syötettiin ankkoja, syötiin mansikoita, melkeen grilliruokaa eli grillattuja vaahtokarkkeja ilman sitä grillaamista, istuttiin järven rannalla, käytiin veneilemässä eli delfiinipolkuveneilemässä ja seilattiin saareen. 
Siinä saaresta takasin rantaan päin lipuessa oli kyl vähän sellanen aito juhannusfiilis, aurinko oli just laskenu ja no, järvi on aina järvi ja järvellä on oma tunnelmansa, oli se sit Lohjanjärvi tai Seyhan. Ainoon eron sillä hetkellä tuntu tekevän illan rukouskutsu ja Adanan suurkaupunkimainen silhuetti. En muuten tajuu miten järveltä katottuna Adana näyttää ihan älyttömältä metropolilta missä elämää riittää ympäri vuorokauden, melkeen ku Istanbul minikoossa. Totuus on kuitenkin ihan toinen hehheh.. Veneilyn jälkeen ei ruvettu kilistelee Efesiä mut maistoin ensimmäistä kertaa ikinä bici biciä. Bici biciä myydään järvellä varmaan viiden metrin välein pienissä kojuissa ja olin vaikka kuinka kauan halunnu maistaa sitä! Hyytelöä, jäämurskaa, ruusuvettä, tomusokeria ja hedelmiä sisältävä jälkiruoka oiskin ollu ihan hyvää ilman tota hyytelöä, jotenkin se koostumus on niin ällöä etten kestä. 
Mun turkkijuhannus oli siis hyvin onnistunut vaikkei ihan perinteisellä juhannustyylillä mentykään, ainakin yks erilainen juhannus muisteltavana :) Ilmeisesti myös parin tunnin minijuhannuksestakin voi väsyä, oon ollu tän koko päivän ihan koomassa ja aattelin luovuttaa jo näin kaheksan aikaan ja lähtä nukkumaan et jaksaa huomenna taas työskennellä. Kivaa viikonloppua kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtava juhannusimprovisointi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos hehe oli kyllä onnistunut reissu soveltamisesta huolimatta :p

   Poista
 2. Vastaukset
  1. :) oli kyl kiva huomata että kävi se juhannuksen vietto näinkin, eikä kaikki Suomijuhannukset oo aina olleet edes näin onnistuneita!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hihh oli kyllä ihana viettää tällanen minijuhannus! :)

   Poista