sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Loma tuu jo

Neljä yötä lomaan! Vaikkei tää mun elämä Adanassa ihan mitään hulluu raatamista oo päivästä toiseen, niin silti ootan mun tulevaa rantalomaa tällä hetkellä enemmän kun mitään. Torstaina kello seittemän aamulla mun bussi starttaa kohti Alanyaa ja niissä maisemissa vietän seuraavan viikon mun perheen kanssa. Jos oisin lähteny tälle reissulle itekseni oisin luultavasti jatkanu matkaa viel hiiren verran länteen johonkin hiljaseen pikkukaupunkiin ihan vaan olemaan ja rentoutumaan mut koska tän matkan tarkotuksena on viettää aikaa mun perheen kanssa niin Alanya oli hyvä ja helppo ratkasu. Ja onhan se luonto ja ne maisemat sielläkin ihan huiput! Ainoastaan mua taitaa ehkä vaan vähän ahistaa se meno siellä ja pelkään sitä että jos mun ekaa kertaa Turkkiin tuleva serkku ja sen poikaystävä saakin vaikka huonon ensivaikutelman Turkista. No eniveis, eiköhän kaikki tuu menee hyvin! Perheen näkemisen lisäks ihana päästä uimaan, ottamaan aurinkoa ja turisteilemaan ihan kunnolla. En malta oottaa että saan vetää shortsit jalkaan ja ehkä Alanyan säätkin on vähän Adanaa armollisemmat t. tiistaille luvattu +39 astetta. Ei paljoo naurata näin toukokuussa..Oon kattonut lätkää millon milläkin virityksillä, välillä puhelimella tai läppärillä youtubesta ja selostuksen kuunnellut radio novalta ja välillä oon kattonut televisiosta masentavalla turkkiselostuksella. Kyl pitää lätkässä olla suomalainen selostus et pääsee oikeeseen fiilikseen! Tää mun iänikusen vanha läppäri tosin pätki aina just sopivasti kaikkien jännittävien tilanteiden kohdilla mut väliajat tuli ihan täydellisesti ilman mitään ongelmia haha. 


Perjantaina sain sähköpostia yliopistolta, kokeen tulokset oli julkistettu ja jännityksissä kävin kattomassa oman tulokseni. Olin etukäteen asennoitunut vähän jo siihen suuntaan ettei koe mennyt läpi, enkä siis pettynyt kovin pahasti kun näin että kahdeksastakymmenestä kysymyksestä oikein oli mennyt reilut kolmekymmentä hehhhh.. Hetken aikaa huokailin et mitäs nyt sit alkais suunnittelemaan syksyä varten. Kunnes Hakan pyys nähä mun tulokset ja kysy et mitä ihmettä oikeen masistelen kun oon päässyt kokeesta läpi, enkä ees täpärästi vaan ihan ok tuloksella? Hups, ois varmaan pitäny kattoo koko sähköposti ajatuksella läpi eikä tarttuu niihin oikeisiin ja vääriin vastauksiin.. Minimi pistemäärä kokeen läpäsemiselle oli 40 ja maksimi minkä kokeesta pysty saamaan oli 80. Mä sain pisteitä 49,95 mikä on ihan ok kun miettii että luin kokeeseen kolme viikkoa mistä yhden Malin oli täällä ja luonnollisesti sinä aikana ei paljon matikka pyöriny mielessä. Soitettiin kuitenkin vielä yliopistolle ja varmistettiin mun pistemäärä ja läpipääsy. Pisteet oli oikeet ja kaikki kunnossa. 


Paitsi että puhelimessa kerrottiin että tänävuonna Cukurovan yliopisto oli nostanut omia pistevaatimuksiaan. Jotta voi hakee millekään alalle tulee pisteitä olla 50. Siis viisikymmentä. 0,05 pistettä lisää mun neljäänkymmeneenyhdeksään pilkku yhdeksäänkymmeneenviiteen ja mulla ois ollu se viiskymmentä kasassa. Voin kertoo että ton tiedon jälkeen ei ollu yks eikä kaks kyyneltä mitkä pääs vaan kyl sitä voi verrata jo enempi vesiputoukseen. Ollaan menossa huomenna tekemään kuitenkin valitus kokeen tuloksesta. Mun mielestä se on ihan älytöntä, kokeen tulos on se mikä on eikä siihen pitäis olla mitään sanomista. Niin moni kuitenkin suositteli sitä kun kuuli tästä jutusta ja sano että luultavasti noin pieni pistevajaus voidaan pyöristää ylöspäin. Vaikka pistemäärää ei pyöristettäiskään täyteen viiteenkymppiin niin tolla kokeella voi kuitenkin myös hakee muihinkin yliopistoihin Turkissa joten ajatus täällä opiskelusta ei oo ihan vielä haudattu siltikään. Nyt mun pitää vaan ottaa vähän etäisyyttä ihan kaikkeen ja miettii itekseni mikä on paras ratkasu. 


Muuten täällä arki rullaa omalla painollaan töitä tehden ja kavereita nähden. Tosin kaikki mun kaverit ja Hakan alottelee taas luku-urakkaa loppukokeita varten, lähen siis just sopivaan aikaan lomailemaan muihin maisemiin. Ikävää olla ainoo kenen ei tarvi mihinkään kokeisiin osallistuu, niihin aikoihin oon meinaan aina ihan sairaan tylsistynyt kun ei pariin viikkoon nää melkein ketään. Koulujen loppumisen takia oonkin ilonen et kesä tulee ja voi kehittää enempi kaikkee tekemistä. Kesäkuussa meiän ois tarkotus lähtee parin päivän rantalomalle Mersiniin ja mä suunnittelin omaa reissuu pariks päiväksi itään Mardiniin. Mardin on yks niistä kaupungeista missä halusin tän vuoden aikana käydä Istanbulin ja Trabzonin lisäks. Istanbulissa ja Trabzonissa matkailin jo viime syksynä, eli oikeestaan kun tarkemmin aattelee niin Mardiniin mun on ehkä pakko lähtee ihan vaan jo senkin takia et sit mun lyhyt lista ois läpi käyty heheh.. Oon myös koittanu turisteilla nyt Adanassa mahdollisimman paljon ja käydä kiertelemässä ympäri kaupunkia ihan vaan ihmettelemässä paikkoja mut nää lämpenevät päivät vähän verottaa omasta jaksamisesta pyöriä pihalla. Pitää ehkä opetella heräämään aikasin aamulla ja keskittää kaikki tekemiset aamuseen aikaan kun ei oo vielä niin kuuma.

Nyt lähen lähikaupan papan luo limuostoksille ja jatkan mun sunnuntaimakoilua leffan parissa. Kivaa alkavaa viikkoa kaikille, mä palailen varmaan seuraavan kerran loman jälkeen!

9 kommenttia:

 1. Voi ei!! Toivottavasti pyöristävät ylöspäin! Pelaat Suomi-kortin, ei varmasti ole montaa suomalaista Cukurovassa!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah nii varmaa pitää sanoo et harmittaa iha vaa teiän puolest jos ette tällast suomalaist teiän kouluu ota, meil kulkee se hyvä koulutaso veris vai miten se meni.. :D toivotaan et kaikki järjestyy!

   Poista
 2. Toivottavasti onnistaa ja pääset sisään!! Ja mukavaa lomaviikkoa Alanyassa! :)

  VastaaPoista
 3. Mä pidän peukkuja. ihan naurettavan pienestä jäisi kiinni, ei ne niin tyhmiä voi olla etteikö nostaisi. Pakko niiden on nostaa!! Puhut kauniita ja vannot miten hyvä olet. Vai pitääkö ottaa lahjonta, kiristys ja uhkaus -kortit käyttöön, hih. Nauti lomastasi alanyassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukuista hehe, kaikki keinot vaan käyttöön ;) kiitos paljon, nautin varmasti! :)

   Poista
 4. Niin pienestä jääny kii! Mut niinku muutki tossa aikasemmin sano niin kai siellä sen verran osataan joustaa että saisit sen täydet 50 pistettä, ootko vie saanu tietää jos jo siis kävitte sie valittamassa?

  Ja tosiaan hyvä et pääset kuitenki viikon lomalle niin pystyt rentoutuun kunnolla ja ehkä vähän selkeyttään ajatuksia siinä samalla tulevaisuuden suhteen, jos kesällä meinaat piipahtaa Istanbulissa ja tarviit majapaikkaa niin meille oot aina tervetullu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin tänään viimein kysymässä ja kokeen pisteitä ei voi kuulemma nostaa. Höh! Voisin kyllä hakee muihin kouluihin tai sellaselle alalle mikä kestää kaks vuotta mut pitää nyt miettiä ihan ajan kanssa, huomenna bussissa istuessa voi mietiskellä haha :D tästä on kyl tosiaan hyvä jatkaa lomalle, jaksaa sit taas alottaa kesän työt ;) ja voi ihana kiitos paljon, oispa muuten ihanaa päästä kesällä Istanbuliin! Mulla on sinne sellanen krooninen ikävä koko ajan hehe.. :)

   Poista
 5. Peukut on pystyssä täällä, tsemppiä!

  VastaaPoista