maanantai 4. toukokuuta 2015

Bebekli kilise

Yhtenä lauantaiaamuna keskustaan vähän erilaisiin työhommiin matkatessani tein mutkan pikkukatujen kautta ja kävelin kirkolle. Olin kuullut tästä kirkosta, mutta en ollut siihen vielä koskaan törmännyt. Lopulta yhtenä iltana uutta bussireittiä käyttäessäni bongasin kirkon kellotornin ihan niiden katujen läheltä missä usein käveleskelen ja pistin paikan muistiin.

5 Ocak -aukio
Pieni Kemeralti moskeija
Tuona lauantaina matka työhommiin kulki kätevästi saman alueen läpi joten hyppäsin keskustassa 5 Ocak -aukiolla pois dolmuksen kyydistä ja jatkoin matkaa joen suuntaan Kemeralti moskeijan ohitse. Pian sen jälkeen käännyin vasemmalle lähtevälle pienemmälle kadulle ja kirkko tuli sen jälkeen nopeasti vastaan. Tervetulleeksi oli toivottamassa kirkon katolla seisova neitsyt Marian patsas ja avoimet kirkon portit.

Kirkon piha oli pieni mutta söpö kukkaistutuksineen kaikkineen ja pihamaalla istuskeli kaksi kirkon työntekijää teellä. Heiltäkin sain lämpimän vastaanoton ja toinen heistä tuli mulle kirkkoa esittelemään sisältäpäin. Mun turkinkielen taidoilla ei mitään kauheen kattavia keskusteluja historiasta ja uskonnoista käydä mutta sen verran mä opin että kirkko on reilut satakakskymmentä vuotta vanha ja on/on ollut niin katolisten kuin protestanttienkin käytössä. Netti kertoo kirkon saaneen nimensä katolla seisovan neitsyt Marian mukaan joka ihmisten mukaan näyttää aivan nukelta.
Sain myös teetarjouksen ja kutsun kirkkoon käymään uudestaan sunnuntaina kun paikalla olis muitakin. Teetarjous piti kohteliaasti sivuuttaa koska kello alkoi lähennellä jo töiden alkamista mutta joku sunnuntai pitää varmaan käydä kirkolla uteliaana uudestaan kun paikalla on muutakin elämää.

6 kommenttia:

 1. Moi, tunnustaudun lukijaksi :) Hienoja kuvia, niitä on aina kiva katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mäkin tunnustaudun sun lukijaksi, en oo vaan saanu vielä aikaseks lisättyä itteeni lukijaksi.. :-D

   Poista
 2. Mäki oon käyny tuolla! Oli pakko käydä tutkimassa kun siihen törmäs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jotenkin tosi outoo käydä täällä kirkossa! Ei sillä että Suomessa kovin usein kävisin mutta kirkot nyt vaan tuntuu hassulta täällä haha :D

   Poista
 3. Sun kuvat on huippuja, naita kylla katsoo mielellaan!

  VastaaPoista