lauantai 21. helmikuuta 2015

Pozantin pikkukaupunki ja grilliperjantai

Lähdettiin eilen aamusta porukalla ajelemaan Adanasta pohjoseen päin pieneen Pozantin kaupunkiin tarkotuksena viettää päivä siellä grillaillen ja lunta ihmetellen. Säät suosi meitä suurimman osan ajasta ihanalla auringonpaisteella mikä oli tosi hyvä tuuri, täällä kun on viimisen parin viikon aikana tullut melkeenpä joka päivä vaan vettä. Pozantiin meiltä ajaa suunnilleen tunnissa eli mikään järjetön matka sinne ei oo vaikka maisemat muuttuukin ihan totaalisesti Adanaan verrattuna. Lunta Adanassa ei pitäis sataa ikinä ja ainoostaan kaupungin ympärillä olevat vuoret saattaa olla valkosina. Matkalla Pozantiin ja itse kaupungissa sen sijaan lunta oli ihan reippaasti.
Me ei kaupungin asutusalueilla ihan kauheesti pyöritty, ajettiin muutaman kerran pienen keskustan läpi ja pysähdyttiin kaupoista ostamaan lihat ja leivät grillausta varten. Sen verran mitä kuitenkin kerkesin kaupunkia ihmetellä niin Pozanti vaikutti tosi sympaattiselta pikkukaupungilta mikä on varmaan kesällä vielä ihanampi paikka vierailla. Lisäks keskustan alueella mua nauratti se miten lumiongelma oli kaduilla hoidettu; kaikki lumet oli teiltä kolattu tosi kätevästi vaan teiden sivuun niin ettei kävelytielle saati kauppoihin sisälle ollut mitään asiaa. Järjettömän lumimäärän takia koulutkin oli suljettu eikä kaduillakaan näkynyt kovin montaa ihmistä, ainoastaan kulkukoirat tuntu nauttivan lumikasoissa kieriskelystä.

Ne kolatut lumet..
Ajeltiin jonkun matkaa keskustan ulkopuolella olevalle grillauspaikalle mut tuuli oli niin tajuttoman kova et kun istuttiin autossa parkkipaikalla niin koko auto heilu eikä puhettakaan et siitä grillaamisesta ois tullu yhtään mitään. Koska oltiin ajettu kuitenkin Pozantiin asti myös sen lumen takia rohkaistuttiin autosta pihalle siks aikaa et käytiin lumisodat ja hypittiin lumihangessa. En nauti lumesta mitenkään älyttömästi ja Suomessa ollessa siihen kyllästyy yleensä ekan kuukauden aikana mut tällä kertaa lumisodastakin jakso innostua kun näki kuinka innoissaan muut oli ja tiesi että Adanaan palatessa ei ois lumesta enää tietookaan.

Ei kuitenkaan vielä heitetty hanskoja tiskiin vaan ajeltiin toiselle grillauspaikalle metsän reunaan toiveikkaina siitä että se metsä suojais meitä tuulelta. No ei suojannu ja meiän puuhun virittelemä pressukin oli vaan yks vitsi, ohi ajavilla ihmisilläkin näytti olevan hauskaa kun koitettiin Merven kanssa pysyy tuulensuojassa mut taidettiin olla oikeesti vaan yks pressukasa.


Se hieno tuulensuoja
Lopulta jouduttiin toteemaan ettei siinä säässä oo mitään mahiksia pistää grillibailuja pystyyn joten käännettiin auton nokka takas kohti Adanaa ja päädyttiin järvelle grillikamojemme kanssa. Ihan tyyntä ei sielläkään ollut mut ainakaan tomaatit ja muut tarvikkeet ei lennelly ympäri kyliä ja saatiin ruoat tehtyä. 

Mendereksellä on yks jos toinenkin kulkukoira ja -kissa asumassa, tää meidän Pozziks ristimä koirakin oli aika hyvin syöneen olonen ihmisten jättämien ruoan jämien jäljiltä

Mä tykkään tosta järvellä olevasta grillipaikasta Mendereksestä kauheesti, se on vähän niinkun saari vaikka sinne ihan normaalia tietä ajetaankin. Menderekseltä on kivat näkymät niin kaupunkiin kun järven toiselle puolellekin ja tuolla on aina porukkaa, jos ei grillaamassa niin kaveriporukoita ihan muuten vaan hengaamassa tai pussikaljalla. Hengattiin tuolla niin kauan että meiän polttopuut (Hakanin ikkunankarmit) oli loppu ja lähettiin vohvelikahvilan kautta kotiin. Olin keskiviikkona saanu itelleni jo pienen kurkkukivun mut eilisen ulkoilut viimeisteli sen että illalla mulle nous kuume ja olin aika valmista tavaraa sängyn pohjalle. Tälläkin hetkellä hytisen lämmittimen edessä mut ajattelin silti hoitaa itteni kuntoon ees pariks tunniks iltaa varten kun tavataan taas isolla ulkkisporukalla. Nyt kun niitä ulkomaalaisia on täältä alkanut löytymään en haluis jättää välistä yhtään mahista tavata niitä muita!


<3

4 kommenttia:

 1. Ei tarvi kamalasti siis kadehtia teitä siellä Etelän Palmujen alla:). Näyttää kylmältä. Mutta kohtahan siellä jo on täysi kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei, kylmä tunkee kyllä luihin ja ytimiin asti ja tuuli viimeistelee vielä koko kokonaisuuden! :D

   Poista
 2. Tätä oli hauska lukea! :D Olen samaa mieltä tuosta lumisodasta, Suomessa hyyyvin harvoin sellaiseen intoudun mutta Turkissa kun tietää että se lumi kestää vain pari päivää (jos sitäkään) ja näkee toisten innostumisen niin helppo siinä on itsekin lähteä mukaan leikkiin. :D Grillailua on tullut ikävä, teillä on kyllä ollut ihana grillausmesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla että tykkäsit! :) Joo siis jotenkin Suomessa se lumi on niin arkinen homma jo että sitä koittaa vaan parhaansa mukaan vältellä eikä ottaa sen enempää kontaktia mitä on pakko.. :D Menderes on kyllä huippu, mua harmittaa kun toi järvi on vähän syrjässä mut onneks ees siitä pääse nauttimaan sit näin grillailun yhteydessä. Istanbulissa varmaan on kans vaikka mitä ihania grillipaikkoja, voin vaan kuvitella..!

   Poista