sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kiire

Jos joskus sanoin olevani tylsistynyt siihen ettei oo mitään tekemistä niin nyt asia on korjattu. Oon koko viikon juossut paikasta toiseen ja kotona oon käyny lähinnä vaan nukkumassa. Enkä vois olla tyytyväisempi! Ihanaa kun on tekemistä, kavereita joita tavata vapaa-ajalla ja mun ihan uus työ on pitänyt mut kiireisenä tän viikon.

Suomen loman aikana jotain ihmeellistä tapahtui ja Turkkiin palatessani huomasin tajuavani ihmisiä paljon enemmän, kielen puhumisesta tuli yhtäkkiä helpompaa ja tuntuu että pystyn puhumaan paljon spontaanimmin mitä aiemmin. Mihinkään ihmeisiin en vielä turkin kielen kanssa pysty mutta aika kivasti päivittäiset asiat saa hoidettua niin vapaa-ajalla kun seinän takana meidän toimistolla. Lisäksi mun uudessa työpaikassa koulullakaan kukaan ei puhu englantia joten kieli pääsee kivasti kehittymään koko ajan näin normi arjessa. Tosiaan olin niin kyllästynyt siihen että mun viikon työmäärä oli aina ihan älyttömän pieni ja lopultakin sit loman jälkeen alko hommat pyörimään kun Ali järjesti mulle töitä läheiseltä ala-asteelta englannin opettamisen merkeissä.

Tiistaina menin koululle ensimmäistä kertaa valmiina olemaan opettajan apulaisena englannin tunneilla, kunnes selvis että lapset onkin eskareita, 5- ja 6-vuotiaita. Ja etten ookkaan opettajan apuna, vaan opettaja. Saatto ehkä iskea jonkun näköstä pientä paniikkia, en tosiaan ollut valmistautunut siihen että homma on vaan mun käsissä, tai siihen ettei lapset osais vielä lukea tai kirjottaa. Alkupaniikin (ja kun tajusin ettei ton ikäset istu kovin montaa minuuttia paikallaan) jälkeen lähti kaikki ihan kivasti käyntiin ja sain viikon kunnialla päätökseen vaikka tuntien suunnittelu oli aika olematonta kaiken muun kiireen takia. Täällä eskaria käydään kahdessa vuorossa, aamulla tulee kaksi ryhmää ja puolen päivän aikoihin näiden lasten lähtiessä kotiin tulee kaksi muuta ryhmää. Jokaisen ryhmän kanssa oon kahtena päivänä viikossa, n. 40 minuuttia kerrallaan. Tähän mennessä ollaan opittu kertomaan oma nimi, numerotkin sujuu jo kivasti kuorossa lausuttaessa ja tuntien maskottina toimivalle pehmoeläimelle jokainen muistaa sanoa jo tervehdykset "hello" ja "bye bye".Tänä yönä lähdetään Kadirin kanssa sitten lopultakin sinne Georgiaan, sillä tällä viikolla postipoju kiikutti kotiin kirjeen jonka sisältä paljastui oleskelulupa! 2,5 kk sitä odotettiinkin ja keskiviikkona oli aika voittajafiilis kun sain sen vihdoin taskuun. Ensinnäkin mulle tuli ihan älyttömän virallinen olo ja Alin äiti korttia tutkaillessaan sano että Adanassa on nyt yks uus 'Adanali' haha. Yhteensä viikko me vietetään Georgiassa ja Armeniassa minkä jälkeen mun loma jatkuu vielä pari viikkoa koulujen lomien takia. Innolla jo ootan paluuta eskariin, kahessa viikossa kerkee jo hyvin valmistautuakin tulevia tunteja varten hehe. Kirjottelen hommista eskarissa enempi lomien jälkeen kun saan vähän lisää kokemusta millasta se homma siellä oikeasti on ja miten kaikki lähtee sujumaan.
Nyt alan pakkailemaan ja otan pienet unet ennen lentokentälle lähtöä. Kivaa uutta alkavaa viikkoa kaikille! :-)

8 kommenttia:

 1. Varmasti mielenkiintoista tuo uusi työ! Hyvää matkaa ja lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä ainakin näin alkuun vaikuttaa, kiva kyllä päästä tollasiin hommiin! Ja kiitos, lomilta palattu ja oli kyllä siistiä! :)

   Poista
 2. sun kuvat on niin ihania, täällä ja instassa! <3 ja kiva että asiat rullaa hyvin!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi kiitos Julia! <3 mulla on jääny kommentointi ihan pohjalukemiin mut mielenkiinnolla oon teiänkin juttuja seuraillu, ihanan nimenkin teiän söpö sai! :)

   Poista
  2. Nou hätä, noi vauvahöpinöt varmaan kun tulee jo kaikilla korvista ulos :D kiitos paljon<3 ja nyt tähän samaan hengenvetoon, mieletön toi teidän Georgian reissu! Saat kyllä varmaan niin paljon kaikkia kokemuksia irti tästä vuodesta, oon ilonen sun puolesta:)

   Poista
  3. Eika kun ihana lukee ihan perus arkijuttuja! <3 kiitos paljon hehe se oli kylla tosi kiva, jotenkin tuntuu vaan ettei paa pysy aina mukana kaikilla nailla reissuilla ja tuntuu ihankun ei ois kotoonta ikina poistunutkaan haha :-D

   Poista
 3. Voi pirjo, niin ihanaa, et pääsit tohon open hommaan, vaikka vähän hankala kuvitella sut jonkun kakaralauman keskelle... XD Ja oot vaan niin paras ja siistein tyyppi IKINÄ!!!! En voi ees kuvailla tätä ylpeyden määrää. Jeeee!! :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooiiii vee pirjo!! Jos nyt en kuitenkaan hahah mut siis oon kyl niin ilonen tost työstä!

   Poista