lauantai 25. lokakuuta 2014

Viime viikot
Viime viikot on olleet jokseenkin samanlaisia kun edeltäjänsä, mutta toisaalta on tapahtunut uutta ja erilaistakin. Samanlaisia kun aiemmat siksi, ettei mun työt oo oikeesti vieläkään alkaneet. Onneksi tänään kuulin kuitenkin ilouutisen ja ekat kurssit alkaa mitä ilmeisimmin tiistaina! En uskalla kuitenkaan ihan vielä iloita liikoja koska mitä vaan voi vielä tapahtua ja suunnitelmat muuttua kerran jos toisenkin.. Nää ylemmät kuvat on kuitenkin meidän viime sunnuntaiselta piknikiltä järven rannalla minkä jälkeen käytiin vielä auton kanssa kiertämässä osa järveä. Järven toisella puolella oli tosi kaunista, osittain jopa vihreää ja metsäistä ja olinkin ihan innoissani niistä näkymistä. Harmi vaan ettei järven toiselle puolelle ilmeisesti pääse julkisilla, joten kauniissa järvimaisemissa lenkkeilyn ja hengailun saa niiltä osin unohtaa. Kaupungin puoleisille rannoille tietysti pääsee maisemia ihailemaan mutta mun mielestä toisella puolella oli kauniimpaa ja rauhallisempaa, kotoisampaa. Viime viikonloppu oli muutenkin tosi kiva; perjantaina oltiin viettämässä lemppari Malinin synttäreitä karaokebaarissa ja laulettiin taas sitä yhtä tiettyä Tarkanin biisiä.. Luulen et tätä menoa osaan kohta sen laulun sanat ulkoa! Lauantaina olin mukana yliopiston vaellus- ja kiipeilyklubin tapaamisessa ja oli ihanaa päästä puhumaan englantia edes jonkun verran ihmisten kanssa. Oon aina niin innoissani kun kuulen jonkun puhuvan englantia, täällä ei siihen ihan liian usein törmääkkään. Koitan siis aina ottaa ilon irti niistä tilanteista kun pääsen itteäni ilmaisemaan kunnolla haha.

Käsi ylös ja kommenttia tulemaan jos joku on tätä maistanut! Tähän mennessä ykskään true adanalainen ei oo sanonut tästä ruoasta ainuttakaan pahaa sanaa mut oon kyllä vähän epäileväinen tän suhteen..

Tiistaina oltiin käymässä Mersinissä pikaisella parin tunnin reissulla. Osittain oltiin siellä työn merkeissä kun oltiin pitämässä ständiä talassemiaan liittyen, mutta sekin homma tais kestää vajaat puoli tuntia kokonaisuudessaan ja sen jälkeen lähdettiinkin Mersinin laitamilla olevaan kylään missä mentiin vierailulle erään naisen kotiin ja saatiin omalla pihalla paistettua tuoretta leipää syödäksemme. Täällä ollessa on saanut lähiruoka muutenkin ihan uuden merkityksen; syön lähes joka päivä mun pomon äidin tekemää ruokaa ja melkein kaikki ruoissa käytetyt ainekset tulee heidän omalta tilalta parinkymmenen minuutin ajomatkan päästä. Aika huippuu mun mielestä! Mersinin reissulla ei ihan kauheesti siis kaupunkia kierrelty, mutta käytiin satamassa syömässä kalaleivät ja näin sentään merta edes vilaukselta. Mersiniin on kyllä mentävä joku kerta ihan ajan kanssa ja mielellään vielä sellaseen vuodenaikaan että pääsee uimaan! Onneksi Adanasta ei ihan kauheen kauaa Mersiniin aja joten eiköhän joku päiväreissu sinnekkin vielä tuu tehtyä :)

Olin tällä viikolla Malinin mukana häitä edeltävässä hennajuhlassa ja sen jälkeen itse häissä mutta niistä lisää myöhemmin..

4 kommenttia:

 1. Onko tuo Şırdania :D Oletko maistanut? Mun raja taitaa menna kokoreçissa, joka ei kuulu suosikkeihini, maksa taitaa olla ainoa mista tykkaan mita tulee sisaelimiin. Şırdan taitaa olla jokin tietty osa elaimen vatsalaukkua, hrrr nayttaa erikoiselta :D Kauniita jarvimaisemia teilla siella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Şırdaniahan se! En oo vielä maistanut vaikka aina kaikki sitä yrittää maistattaa, en tiedä kyllä pystyisinkö edes kun ulkonäkökin on jo noin kauhea ja tietää että se on sisäelimistä väsätty.. :D kokoreç on kans yks mitä kaikki käskee maistamaan mutta oon vielä siltäkin välttynyt hehe :D

   Poista
 2. Mulla oli myös (siis kun vielä lihaa söin) rajana kaikki sisäelimistä tehty, en edes kokoreçia tai iskembe-keittoa ole koskaan suostunut suuhun laittamaan :D Onneksi kasvissyöjänä välttyy moisilta ehdotuksiltakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googletella toi iskembe-keitto, nyt tiedän varoa sitäkin hehe.. :D kaikki niin kehuu noita ruokia tosi herkullisiksi mutta en vaan voi kuvitella syöväni mitään sisäelimistä tehtyä.. lihan syömättömyys on kyllä hyvä pelastus jos vaikka joku sattuisi tarjoamaan! :D

   Poista