torstai 11. syyskuuta 2014

piknik ja ensimmäinen oppitunti

Lähdin eilen ekaa kertaa kunnolla ulos keskustaan pyörimään jos asioiden hoitamisia ja Kadirin turistikierroksia ei lasketa. Muutama viikko ennen tänne lähtöä löysin Instagramista täällä asuvan norjalaisen Malinin ja jäin seurailemaan koska oli kiva katella jo etukäteen kuvia täältä. Käytiin juttelemaan ensin siellä ja myöhemmin vielä facebookissa ja tietty sovittiin että nähään jossain vaiheessa kun Adanaan tulen. Sovittiin sit treffit eiliselle Malinin ja Malinin kaverin suomalaisen Lindan kanssa joka on täällä nyt lomailemassa. Jo nyt huomasi kuinka hassulta tuntui puhua suomea, sanat tuli ihan automaattisesti mutta tuntui kun oisin silti puhunut vierasta kieltä. Oon myös välillä tajunnut kotonakin ajattelevani englanniksi vaikka ensimmäiset päivät oli tosi takkuilevia, kirjottamisessa ei mitään ongelmaa mut sit kun piti puhua niin kieli oli solmussa samantien. Nyt on siihenkin tullut jo muutosta ja puhuminen ja läpän heittäminenkin on huomattavasti helpottunut. Mua vähän alkuun jännitti lähtä tapaamaan tyttöjä mut heti ensihetkestä asti huomasin et jännitys oli ihan turhaa, meillä iski huumorit hyvin yhteen ja tuntu kun oltais tunnettu jo vaikka kuinka kauan aikaa. Juttua riitti koko ajan ja olikin ihana päästä juttelemaan toisten ulkkisten kanssa Adanasta, Turkista ja turkkilaisista.Ekana oli vissiin tarkotuksena vaan hengata ja kierrellä ympäriinsä mutta sain sit myöskin kutsun grillaamaan tyttöjen ja Malinin poikaystävän ja tän kavereiden kanssa. Eikä ollu mitkään ihan perus takapihagrillailut kyseessä! Stoppailtiin ensin ensinnäkin millon missäkin kaupassa, tuolta leipää, kanat täältä, juomat vielä tuolta. Sen jälkeen ajeltiin Çukurovan alueelle järvimaisemiin grillialueelle mihin ihmiset lähtee porukalla grillailemaan. Voit joko tuoda omat grillivehkeet niinkun me tehtiin tai voit ostaa paikanpäältä grillattavia. Vaikka kello lähenteli kymmentä kun grillipaikalle päästiin oli porukkaa alueella paljon ja kaikki parhaimmilla paikoilla olevat pöydät oli täynnä kaveriporukoita ja perheitä. Oli hassua nähdä pikkulapsia juoksentelemassa ja leikkimässä ympäri aluetta niin myöhään, kun on tottunut että niihin aikoihin on jo lapsiperheet ja ylipäätänsäkin kaikki ihmiset vetäytyny Suomessa kotioloihin rauhottumaan. Ilta suju siis rennosti, oli tosi kiva tehä jotain niin normaalia mutta toisaalta niin erilaista. Ruoka oli hyvää, seura ihan huippu, turkkilainen musiikki raikas ja oli ihana tunne siitä ettei oo kiire mihinkään. Musta oli kans siistiä et vaikka eilen nähtiin vasta ekaa kertaa niin mut otettiin heti mukaan porukkaan ja niinkun sanoin, tuntu kun oltais tunnettu jo vaikka kuinka kauan. Uskon myöskin et Malinin kanssa tullaan näkemään useemminkin tässä vuoden aikana! :)
Tänään mulla oli ensimmäinen turkin kielen tunti ja koska mulla ei ollu mitään käryä miten aakkoset lausutaan turkkilaisittain, alotettiin niistä. En tiiä kumpaa turhautti enemmän, mua vai opettajaa (mua..) kun c ja j ei asettunut suuhun mitenkään päin ja z tuntu kans ihan mahdottomuudelta. Lopputulos oli kuitenkin vissiin ihan ok, tiiän kyllä silti mitkä kirjaimet kerrataan vielä enskerrallakin.. Tän takia huolehdin jo vähän sitäkin että kuinkakohan paljon näitä turkin tunteja saan koska joillekin vapareille on kielitunteja järjestetty vaan pari kuukautta tai joku tietty tuntimäärä. Haluun kuitenkin oppia mahdollisimman paljon ja vaikka ihan perus arjessakin oppii niin musta on silti hyvä että on ihan oikeitakin tunteja. Kadir onneks kertoi että tunteja saan vaikka ympäri vuoden jos koen tarpeelliseks, tietenkin omien ja opettajan aikataulujen mukaan. Hyvä vaan, ei tuu kauheita suorituspaineita että pakko oppia kaikki heti nyt ennenkun tuntimäärät paukkuu yli!

Pahoittelen kuvien kamalaa laatua, mun puhelimen johto ei jostain syystä suostu yhdistämään tietokoneeseen joten oli pakko netin kautta kopsata nää kuvat instagramista. Sielä mua muuten voi seurata nimellä neeakoo !

10 kommenttia:

 1. Hei tosi kiva et oot päässy jo nyt tutustumaan ihmisiin ja mukaan grillaamaan, se on yks lempipuuhiani Turkissa! Ja mitä turkin kieleen tulee, niin kyllä se siitä ajan kanssa. Yleensä C ja Ç aiheuttaa sekaannuksia, mutta tarkemmin ajateltuna onhan se J :kin aika vaikea turkkilaisittain. Ja jos käy niin että saat tunteja vaan jonkun tietyn määrän niin mää voin aina auttaa opiskelussa mielelläni! Jos tulee jotain kysyttävää niin voi aina kysyä vaikkei tunnit loppuisikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihan huippu juttu tavata ihmisiä ja jotenkin tossa grillailussa oli ihan oma tunnelmansa! Luulen kanssa että pikkuhiljaa alkaa korva noihin samankaltasiin kirjaimiin tottumaan ja harjotustahan se vaatii mutta uskon että tän opettajan kanssa oon ihan hyvissä käsissä! Ja kiitos tosi paljon, tosi kiva tietää että voi sieltäkin suunnalta pyytää apuja! :) varmasti tulee joitain hankalia asioita mitä en englanniks selitettynä tajua, tiedän nyt sitten keltä kysyä ;) kiitos paljon!

   Poista
 2. Ihana kuulla, että sopeutuminen on alkanut sulla hyvin. Mä oon ollu kerran myös enemmän turkkilaistyyppisellä piknikillä, aika hauskat oli ja ruoka hyvää. Tsemppiä myös kielenopiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! :) oon ihan samaa mieltä ja kokemuksenakin tällaset piknikit on kivoja, kiva päästä mukaan paikalliseen elämänmenoon :) ja kiitos vielä tsempeistä, samoin sinne!

   Poista
 3. Ihana että oot löytäny seuraa Adanasta :) Sellasta seuraa jolle voi ihmetellä Turkkilaista menoa ja jonka kautta kuitenkin voi saada paikallisiakin kavereita! Mä oon niin varma että sopeudut sinne vaikka kuinka hyvin :)

  Mä aina jaksan ihmetellä sitä kuinka on ihan ok että vieraita saapuu anoppilaan vasta kymmenen aikaan illalla vaikka talon miehet lähteekin töihin jo kuuden aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauheesti :) se on kyllä ihan tosi että kivojen ihmisten seurassa sopeutuminenkin on helpompaa ja kun otetaan niin hyvin vastaan!

   Ja oon kyllä ihmetelly ihan samaa, rappukäytävässä ramppaa välillä porukkaa sitä tahtia et mietin nukkuuko nää ihmiset koskaan vai onko ovet auki 24/7 vieraille?? :D

   Poista
 4. Tosi kiva etta olet paassyt siella jo tutustumaan uusiin ihmisiin, kuulostaa kivalta! On kiva, etta turkkilaisten lisaksi on joskus myös ulkomaalaista seuraa, valilla kun tulee niitakin paivia etta kaikki paikallinen tökkii, voi sitten purnata niiden muiden ulkomaalaisten kanssa :) Turkkilaiset piknikit on huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä, toiset ulkkikset vaan ymmärtää niin hyvin kun itelle jännät/ärsyttävät/uudet jutut on niillekkin jänniä tai ärsyttäviä tai uusia! :) ootan myös innolla että saan suomesta kavereita kylään, piknik turkkilaisittain on varmasti yks juttu mikä pitää kokea!

   Poista
 5. Piknikit on kyllä huippuja, hehee :) Mun mielestä mä oon aina lausunut ihan hyvin turkkia, mutta joka kerta kun avaan suuni, niin joku sanoo "awwww, sä oot niin söpö!" tai jotain muuta, joten ilmeisesti jotenkin mönkään ne menee kuitenkin :D Omassa sukunimessä takkuilin kyllä täällä Suomessa ja yleensä joudun toistamaan sen useamman kerran ja tavuttamaan kirjain kirjaimelta, kun ei mene jakeluun, nyyh. Jooh, mitähän mä taas selitän, kiva postaus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun selität! Ulkkis sukunimessä kyllä varmasti onkin tavuttamista ja kirjain kirjaimelta lausumista, ei oo aina niin tottunut erikielisiin sukunimiin, sen huomas itekin töissä kun piti varauslappuja kirjoittaa.. :D ehkä se on vaan sun vaalee ulkonäkö ja turkinkieli yhessä mikä tekee niin söpön! ;)

   Poista