tiistai 31. joulukuuta 2013

rakas 2013

Vuosi 2013 vetelee viimisiään ja musta on niin outoa että kohta tää vuosi on jo ohi, tää vuosi on mennyt nimittäin ihan tajuttoman nopeesti. Oon viimiset neljä päivää työskennellyt ihmisten uuden vuoden vieton ilojen eteen myymällä taas ilotulitteita ja välillä tuntuu kun eläisin viime vuotta uudelleen, tein nimittäin samaa hommaa tasan vuosi sitten. Huomenna on vielä kahdeksan tuntia töitä, minkä jälkeen mulla ei ole mitään suunnitelmia. Ihan älytöntä! Yleensä suunnittelen kaikki mahdolliset bailut etukäteen ja stressaan jos ei ole mitään suunnitelmia. Suomalaistenhan kuuluu bailata uudet vuodet ja juhannukset ihan täysillä! Nyt on kuitenkin sellaset fiilikset että vaikkei huomenna mitään kunnon bailuja löytyisikään niin ei haittaa, oon vaan ilonen kun pääsen kuohuviinipullo kainalossa istumaan jonkun kaverin luokse ja sytyttelemään parit töistä kannetut raketit.


Mulle vuosi 2013 on ollut mun tähän astisen elämäni paras vuosi. Tänä vuonna oon päässyt tekemään, näkemään ja kokemaan, yrittämään, onnistumaan ja mokailemaan. Oon uskaltanut, ollut epätoivoinen, nauttinut ja ennen kaikkea elänyt. Oon saanut rohkeutta, ylittänyt itteni ja koittanut millaista on oman mukavuusalueen toisella puolen. Vuonna 2013 mä oon oppinut ja tajunnut ihan älyttömästi uusia asioita itestäni ja muista, tajunnut että vain mä itse voin päätöksillä ja tekemisilläni vaikuttaa omaan onnellisuuteeni ja elämänlaatuuni. Tää mielessäni oon tätä vuotta elänyt ja tehnyt niitä päätöksiä ja voin sanoa että mä oon pohjimmiltani nyt onnellinen. Eikä siihen oo edes tarvittu mitään suuria ponnisteluja, oon vaan valinnut elämääni mahdollisimman paljon sellaisia asioita jotka mut tekee onnelliseksi. Tänä vuonna on myös tuntunut että matto vedetään jalkojen alta; mulle oli aika kova kolaus muuttaa pakon edessä omasta kodista toisten kotiin kahden vuoden yksin asumisen jälkeen. Tästäkin selvittiin tietyllä asenteella ja nyt kaikki on tosi hyvin, oon ilonen että saan asua mun serkuilla ja musta on oikeestikin tosi kiva asua siellä. Aiemmin kohtalo oli mulle vaan yks tosi korni sana, mutta nyt toi pieni sana on tehnyt muhun vaikutuksen ja sen merkityksen tajutessani oon osannut ottaa uuden asenteen kaikkeen. En jaksa enää murehtia asioiden huonoja puolia, eihän siitä ole edes mitään hyötyä? Sen sijaan oon opetellut löytämään niitä hyviä puolia, ja muuttorumbakin muuttui positiiviseksi asiaksi kun tajusin saavani viettää paljon aikaa mun rakkaan kummitädin kanssa ja mun serkuista on tullut kuin kaksi uutta sisarusta mulle. Tän lisäksi oon tutustunut paremmin mitä parhaimiin naapureihin!
kuvat weheartit

Tänä vuonna mä olen tutustunut tajuttomaan määrään uusia ja niin erilaisia ihmisiä koulun, työn ja myöskin internetin kautta. Oon saanut paljon uusia, jo tosi läheisiksi tulleita kavereita. Oon tutustunut suomalaisiin, venäläisiin, turkkilaisiin, Lontoolaisiin maahanmuuttajiin mm. Romaniasta, Unkarista, Myanmarista ja Albaniasta. Oon puhunut varmaan enemmän englantia kun koskaan aiemmin. Oon opiskellut venäjää ja käyttänytkin sitä itärajan sillä puolen tullen ymmärretyksi. Aloitin turkin opiskelun ja huomaan tajuavani jo joitain yksinkertaisia lauseita. Oon matkustanut tän vuoden aikana viidesti ulkomaille kolmeen eri maahan, mikä on hurja määrä mulle yhden vuoden sisään. Oon päässyt näkemään eri kulttuureja ja kyselemään sydämeni kyllyydestä; miks tää asia on näin, mitä sä tästä ajattelet, miten teillä tää asia tehdään? Vietin ihan sairaan hauskat 19-vuotis synttärit parhaassa seurassa, joita ilman lukemattomat koulussa istutut tunnit ja muukin elämä viime vuosien aikana ois ollu tajuttoman tylsää. Oon maistanut uusia ruokia, mistä eksoottisin oli ehkä venäläiset verikarkit. Ei ihan meikäläisen mieleen, mutta venäläiset vetää niitä hymyssä suin. Oon matkustanut ekaa kertaa kaksin kaverin kanssa ulkomaille kun lähdettiin Eevin kanssa elokuussa Istanbuliin missä näin pitkästä aikaa vanhoja kavereita joihin tutustuin jo vuonna 2010. Tänävuonna oon myös matkustanut ensimmäistä kertaa elämässäni yksin ulkomaille, kun lähdin syyslomaksi Pietariin ja Moskovaan tapaamaan kavereita. Oon nähnyt revontulia, uinut Välimeressä, Marmaranmeressä ja melkeen uskaltauduin avantoon. Oon tavannut livenä ihmisiä joihin oon tutustunut facebookin ja instagramin kautta ja näistä ihmisistä on tullut mulle tosi tärkeitä vaikkei välttämättä saman maan rajojen sisällä ollakkaan. Oon riekkunut keskiviikkoisin baarissa halvan juoman perässä, ollut ihanassa työpaikassa töissä, kehystänyt tauluja, saanut kukkia, yöpynyt hostellissa, käynyt Tallinnassa ja ennen kaikkea nauttinut tästä vuodesta täysillä.

Kaiken kaikkiaan tää vuosi on ollut täynnä uusia ja vanhoja ystäviä, uusia kulttuureita, matkoja, uusia kokemuksia, eli just niitä asioita mistä mä tykkään. Oon tosi onnellinen että oon saanut kokea kaikki nää asiat ja että tää vuosi on ollut näin hyvä. Ensivuotta kohti lähdetään siis hyvin mielin, mielessä jo hyppii tammikuussa alkava työharjoittelu ja helmikuussa odotteleva Istanbulin matka (55 päivää!) :-)


Näihin tän vuoden lempibiiseihin postauksen lopetellen toivotan kaikille hauskaa uuden vuoden vaihdetta ja oikein hyvää vuotta 2014!

8 kommenttia:

 1. Huippu postaus ja hyvää uutta vuotta sinnekin! <3

  VastaaPoista
 2. Huippu :) Ihanaa uutta vuotta Nea <3 Arvaas mitä mä teen? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miitu <3

   Jos nyt veikkaan jotain ihanaa vuosi 2013 postausta ni oonko ihan väärässä..? ;)

   Poista
  2. Oot! Hönö! Tarkoitin että mitä teen uutena vuotena... <3 Skypetän nimittäin nokka kiinni näytössä, jee. <3

   Poista
  3. Aaa haahahh mut suodaan tää hönöys mulle ku vastailin näihin puolkiireessä töissä ollessa ;-) mut mikä oiskaan parempi tapa ku oman rakkahan kanssa! <3

   Poista
 3. Kylläpäs sulla on ollut tapahtumarikas vuosi! Hyvää alkanutta vuotta sulle ja toivottavasti seikkailut jatkuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Kiitos paljon ja oikeen hyvää uutta vuotta teillekkin!! :-)

   Poista