tiistai 24. joulukuuta 2013

24. joulukuuta

Oikein hyvää joulua kaikille sinne ruudun toiselle puolelle!
Meillä on aina joka toinen joulu perinteisempi joulu millon ollaan kaikki yhdessä yleensä äidillä, käydään aamulla hautausmaalla, katellaan lastenohjelmia, syödään ihan liikaa, jaetaan lahjat ja syödään vielä vähän lisää. Tämä joulu ei kuitenkaan mene tällä kaavalla, vaan jokatoinen joulu vietetäänkin sitten vaihtelevalla porukalla äidin ollessa yleensä illan töissä ja poikien isällään. Näinä vuosina me muut vietetään joulua aina siis milloin mitenkin fiiliksestä riippuen.
Mun mielestä tää järjestely on enemmänkin kuin sopiva; musta on kiva että välillä voi keksiä omaa tekemistä jouluksi ja luoda ehkä niitä omiakin perinteitä perhejoulun perinteiden lisäksi. Tietyistä perinteistä huolimatta meillä ei joulua juhlita uskonnollisena juhlana, joulu on meille aika pitkälti rentoutumista, yhdessäoloa ja hyvää ruokaa. Lahjoista ei olla otettu sen kummempaa stressiä, yleensä ollaan saatu jokainen parit lahjat mitä ollaan toivottu ja niin oli tänäkin vuonna. Vaikka tänävuonna vietelläänkin tätä erilaisesta joulua keräännyttiin kuitenkin kaikki hetkeksi yhteen lahjojen avaamisen ajaksi ennen äidin töihin lähtöä.
Tänään aamupäivästä käytiin siis viemässä kynttilöitä hautausmaalle ja mummilla avattujen lahjojen ja syötyjen herkkuruokien jälkeen käpyttelin pari tuntia sitten tuolla jouluisessa vesisateessa tänne äitille ja kohta ajattelin pistää joulutortut uuniin ja parkkeerata itseni sohvan nurkkaan katsomaan Nicholas Sparksin leffoja loppuillaksi!
Tänään mun mielessä on käynyt myös ensi joulu. Missäköhän mä tasan vuoden päästä oon? Toivottavasti Turkissa kehittelemässä lisää erilaisia jouluperinteitä ja toteuttelemassa joitain vanhoja mahdollisuuksien mukaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti